XERRADA INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

El passat dimecres 27 d’octubre els alumnes de 1r de batxillerat vam assistir a una xerrada a l’auditori,on ens van parlar sobre la intel·ligència artificial. La intel·ligència artificial és un tema que molta gent desconeix i no hauria de ser així, ja  que està al caure. 

 Les xerrades del col·legi acostumen a interessar a un grup concret de persones, però aquesta va captar l’atenció de la majoria dels alumnes. A més a més del que et pogués interessar el tema, s’ha de felicitar a l’Àngel Esteban que va saber com i en quin moment captivar l’atenció del públic mitjançant exemples de fàcil entendre. 

Com heu pogut deduir l’Àngel és el germà d’en Joan Esteban, professor a l’ESO i al Batxillerat que imparteix física i matemàtiques.  L’Àngel és el cofundador de l’empresa Restb.ai, una empresa que fa ús de la intel·ligència artificial i es centra en crear un producte valuós per resoldre el problema d’imatge dels immobles.

Aquesta xerrada ens va fer percebre algunes coses que en un futur no tant llunyà, hi hauran. És espectacular que amb un seguit d’algoritmes puguis configurar que un cotxe pugui anar sol. Clar, al principi ho penses i dius, això és impossible, com pot un cotxe saber que hi ha un semàfor on ha de parar o que ha de girar a la dreta creuant un carril de cotxes. Bé, tot això és una mica més complicat, però cal destacar l’ús del sensors que són molt importants perquè tot vagi a la perfecció. L’Àngel, també ens va advertir que si aquesta intel·ligència artificial caigués en mans dolentes, pot ser molt perillosa.

En conclusió, cal aplaudir a l’escola per aquesta xerrada tant important i necessària per conèixer una mica més del futur que ens espera. No volíem acabar l’article sense tornar a donar les gràcies a l’Àngel.

Escrit per: Aleix Ponz i Oriol Jordana, 1r Batxillerat A.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s