UNA NOVA ESTRELLA IL·LUMINA BARCELONA:

El passat dimecres dia vuit de desembre del 2021, es va encendre per primera vegada l’estrella ubicada a 138 metres d’alçada amb un pes de 5,5 tones i 7,5 de diàmetre. Té forma de decaedre de dotze puntes que tenen cadascuna un focus amb tecnologia LED regulable que reparteix el llum a les cinc cares de la piràmide. L’estrella va coronar la torre de la Verge de la Basílica de la Sagrada Família i va ser la primera de les sis torres principals il·luminades i finalitzades. Es va poder gaudir de la seva llum màgica cada tarda fins al nou de gener de 18:00 hores a les 23:00 hores.

Tot i que l’estrella va ser visible des de molts punts de la ciutat, hi ha una terrassa ideal des d’on es podia veure la nova figura que és la “rooftop” de l’Hotel Ayre del carrer Rosselló.

Van fer una inauguració al matí durant la qual es van acostar unes desenes de persones al monument. La majoria d’ells van ser turistes que no coneixien la novetat de l’estrella i van poder gaudir dels actes culturals que es van dur a terme dins del temple: l’actuació dels gegants, castellers, sardanistes, coples i el ball d’àliga de la ciutat. En el transcurs de la cerimònia es va projectar un missatge del “Papa Francesc”, que va començar recordat els pobres, els malalts, els afectats per la Covid i la gent gran, i va remarcar amb les seves paraules que la llum de l’estrella serà “el camí sinodal”.


A més de l’exposició que van fer al temple de Gaudí, van organitzar activitats durant tot el mes fins al quatre de gener per celebrar la finalització de la torre Verge Maria, com per exemple l’onze de desembre va haver-hi una cercavila organitzada per la colla de gegants del barri, jocs infantils i una exhibició de balls populars, el dotze de desembre hi va haver jocs infantils, una exhibició castellera i balls popular. El divuit de desembre va haver-hi una actuació dels Falcons de Barcelona, un galejat trabucaire i un espectacle de foc estàtic. A partir del divendres disset es va poder participar en l’activitat: “Fes-te una fotografia amb la torre de la Verge Maria”.

En conclusió, ens va fer molta il·lusió poder veure l’estrella encesa per primera vegada, ja que és un monument molt famós i que porta en obres durant moltes dècades i que està previst acabar-se l’any 2032, perquè s’ha hagut d’ajornar a causa de la Covid-19.

Creiem que aquesta nova figura en forma d’estrella hi hauria d’estar tot l’any o almenys per les festivitats.

Per si teniu curiositat de saber més de les activitats sobre la inauguració podeu consultar aquesta pàgina web oficial de la Sagrada Família:   

*camí sinodal: és una sèrie de conferències de l´Església catòlica per discutir una sèrie de qüestions teològiques i organitzatives contemporànies.

Amy Harber i Mar Fàbregas 1 Batx A.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s