El funcionament de l’escola a distància

A causa de la situació que estem vivint actualment, els alumnes i el professorat han hagut de trobar una manera per tal de treure’n profit del que quedava de curs per assolir els coneixements restants.

En aquests moments l’organització ha estat primordial. El professorat avisa pel correu escolar (Outlook) de les noves feines que ha posat. L’alumnat ha d’entregar les feines abans de la data límit en el Moodle a la tasca corresponent. Si els deures s’han d’entregar d’alguna altra manera els i les mestres ho especificaran en el correu. Si hi ha algun dubte es pot enviar un correu al mestre de l’assignatura en concret.

A part del treball constant també es fan classes per Zoom. La majoria de classes serveixen per explicar temari nou, però també poden servir per resoldre dubtes. Cada setmana es fan aproximadament entre 13-14 hores de classe. En el temps que no es fa classe l’estudiant ha de repartir les seves hores per fer els deures, estudiar i avançar el treball de recerca (en el cas dels de 1r de batxillerat).

Si més no, arribar al punt on tant alumnes com professors ens hem acostumat a fer classe d’aquesta manera, no ha estat sempre un camí fàcil. Durant les primeres setmanes tothom es trobava en una mena de fase de prova, quan ens pensàvem que aquesta situació només duraria pocs dies més i que

l’aplicació del Zoom seria un substitutiu temporal de les classes presencials. A mesura que passaven les setmanes, però, es va veure com tota l’escola s’anava involucrant per tal de fer la situació el més senzilla possible per totes les parts.

La manera de fer certes classes ha canviat i ha involucrat més a l’alumnat, deixant de ser classes totalment magistrals. La part de projectes i treballs s’ha incentivat durant aquesta quarantena. I, traient profit de la situació, hem fet ús de la creativitat per ensenyar a la resta com passem aquests dies de confinament, amb treballs com la daily routine d’anglès: un vídeo de pocs minuts on expliquem la nostra jornada des de casa. Els treballs en grup han estat una de les formes de treball més agraïdes entre els alumnes, ja que en certa manera es trenca la fredor d’aquests mesos on únicament ens podem relacionar a través de les pantalles, i així tenir-nos més presents.

La manera d’avaluar a canviat completament, abans del confinament i com es portava fent sempre, el curs es dividia en tres trimestres, cadascun tenia una nota i d’aquests es feia la mitjana, cal afegir que hi havia algunes excepcions com en el

cas de l’anglès o al batxillerat, on cada trimestre tenia un pes diferent. Amb aquesta situació, els criteris d’avaluació s’han canviat i s’han adaptat a les noves metodologies de treball. Per tant, el nou criteri establert per totes les assignatures és el següent: es fa la mitjana entre primer i el segon trimestre i aquest resultat se li afegeix una bonificació en funció de la nota del tercer trimestre. Si la nota obtinguda està entre el 0 i el 6’4 la bonificació és 0, per tant no es suma res; si la nota està entre el 6’5 i el 8’4 s’obté una bonificació de 0’5; i, per últim, si la nota obtinguda està entre el 8’5 i 10 la bonificació és d’un punt.

Aquest període sense precedents ha estat difícil, però ha estat útil igualment. Inclús, si s’ha aprofitat prou, aquesta situació ha pogut ajudar a l’alumnat a pujar la nota.

Lucía Calvo Álvarez

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s