Entrevista a l’Oriol Ràfols

Avui entrevistarem a l’Oriol Ràfols que és un professor de l’escola claret. L’Oriol porta quatre anys fent classes de religió i filosofia a batxillerat i ESO. És un professor molt estimat per els alumnes i per els professors. També és important recalcar que l’Oriol ha escrit ni més ni menys que 4 llibres de literatura.

Què vas estudiar, i perquè ho vas escollir?
Vaig estudiar filosofia perquè m’atreia conèixer el pensament i les reflexions d’altres persones sobre el món i la vida. Encara que també he descobert que hi ha moltes reflexions interessants d’altres persones que no es dediquen directament a la filosofia: artistes, historiadors, escriptors…


Quants anys portes com a professor, i al Claret ?
Ara fa quatre anys que treballo al Claret, tot i que ja hi havia treballat dotze anys en una etapa anterior del 1993 al 2005. I he treballat també en altres escoles. En total fa uns trenta anys que treballo fent de professor i preparant llibres de text.


Què és el que més t’agrada de la teva professió ?
Que es treballa amb persones: d’una banda hi ha l’equip de professors amb els que és imprescindible coordinar-se per fer una feina ben feta; i de l’altre, el treball a l’aula amb l’alumnat. Això fa que mai no et puguis relaxar ni conformar amb el que fas i t’obliga a buscar. De fet a classe sempre aprens alguna cosa nova. M’ajuda a que les meves idees sempre toquin de peus a terra.


Quan vas començar a escriure llibres i quina és la teva inspiració a l’hora d’escriure?
Vaig començar a escriure quan ja era una mica gran, tenia trenta anys. Feia temps que pensava escriure però no trobava mai el moment fins que m’hi vaig posar. I la meva inspiració són anècdotes senzilles, algunes vegades records de quan era petit o situacions que havia sentit explicar, que poc a poc van donant peu a imaginar tota una història i un conjunt de personatges.


Quins llibres has escrit i quantes edicions has tret ?
He escrit “UU AA” que va guanyar el premi Casero i que ja no es troba a les llibreries; “Jo m’ocuparé de tot” que no s’ha arribat a publicar; “La casa invisible” que vaig publicar jo mateix a través de la plataforma Amazon i que es pot trobar on line; i “Les costures de l’anell” que va guanyar el premi Gregal.


Quins premis has guanyat ?
El 2001 vaig guanyar el premi J.M. Casero de novel·la curta organitzat per la llibreria 22 de Girona; i l’any 2018 el premi Gregal de novel·la de l’editorial Gregal de Maçanet de la Selva.


Què fas en el teu temps lliure i si tens algun hobbie ?
Si el temps m’ho permet surto d’excursió, m’agrada caminar i arribar a llocs on només es pot arribar a peu. També faig bicicleta, procuro sortir a fer trenta quilòmetres o més cada setmana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s