El procés de modelat de plàstic més revolucionari de les últimes dècades

La fabricació per injecció ha sigut un gran avenç per a la indústria del plàstic gràcies a les seves característiques úniques. Vols saber per què ha revolucionat tota la indústria? Doncs continúa llegint.

Utilitzant aquest mètode de producció podem crear molts articles idèntics sense gairebé cap esforç, i el funcionament de la màquina és ben senzill! Es basa en afegir el plàstic granulat en estat sòlid per un embut, i la propia maquina l’escalfa, el condueix, l’emmotlla i el desemmotlla, així que només cal anar reomplint la màquina de plàstic i deixar que vagi creant copies identiques del mateix objecte. La injecció es utilitzada per empreses que han de produir sèries llargues del mateix producte, com per exemple envasos o peces de LEGO.

Una altre característica és el baix cost de producció que té. Per a la indústria productora, caldrà una primera inversió per comprar la maquinària i despré haurà d’anar comprant el material per poder produir l’article desitjat, canviant només el motlle. I aquest material és molt barat. A més, com la maquinària està tota automatitzada, es necessita molt poca mà d’obra per controlar tot el procés i que no hi hagi cap problema.

El baix temps de producció també ha revolucionat la indústria del plàstic ja que, tot i la velocitat de producció la qualitat del producte és molt alta, ja que aquest sistema permet crear geometries complexes i s’utilitzen diversos controls de qualitat.

La injecció, però, no només s’aplica en plàstics, encara que són els més beneficiats d’aquesta tècnica, també es pot trobar en alguns processos amb metalls, ja que algunes peces complicades com a parts de maquinària necessiten la precisió de modelat de la injecció.
Avui en dia s’utilitza per a una gran varietat d’objectes, algunes de les aplicacions possibles són: peces de cotxe, mobiliari de plàstic, joguines, eines i parts en maquinària i ordinadors, etc. Avui en dia estem en contacte amb objectes fets amb aquest mètode constantment i, si busques per casa segur que pots trobar molts que compleixen les característiques del mètode d’injecció!

Marcel Verdés, Gerard Mosquera, Sergi Metcalf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s