GRAN RECAPTE:

El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs d’Aliments. Amb els 5 milions d’aliments recaptats a Catalunya gairebé es poden proveir les entitats d’aliments bàsics com ara la llet, l’oli o les conserves per a un període aproximat de 3 mesos. L’objectiu de la campanya és informar i sensibilitzar la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa alimentària al nostre entorn, per afavorir la donació d’aliments i, alhora, promoure una col·laboració continuada amb els Bancs d’Aliments al llarg del any. 

El Gran Recapte del 2021 va recaptar a Catalunya 3.653.752 € que es van traduir en aliments gràcies a les més de 8 mil persones voluntàries presents a més de 3.000 punts de recollida. Necessitem oli, llet i conserves (de peix i verdures). Són aliments que no ens arriben a través de la lluita contra malbaratament alimentari. L’any 2021, els Bancs d’Aliments de Catalunya van distribuir 33.683.229 quilos d’aliments que, a través de 674 entitats, van fer arribar a 255.413 persones mensualment. Segons IDESCAT, la taxa de pobresa de la població de Catalunya és del 25,9%. 

Els alumnes del col·legi Claret vam poder participar, ens van donar la oportunitat d’anar a un supermercat a fer de voluntaris per recollir els aliments donats. 

Ada Calvo, Elisabeth Mesa, Montse Barneo, Tània Bragulat i Sara Cervera

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s