La Borsa de Barcelona

El passat dimecres dia 12 de febrer, tots els estudiants de batxillerat que cursem “Economia de l’empresa” com a matèria optativa, vam anar a la borsa de Barcelona, una de les quatre societats oficials que componen el conjunt de borses de valors del regne d’Espanya.
La visita va començar a l’imponent accés de la borsa. Allà el nostre guia, en Nil, va presentar-se per així donar pas a la xerrada. Vam accedir a l’edifici i ens vam dirigir cap a una sala d’actes on es va realitzar una petita conferència. Vàrem començar repassant alguns termes i més endavant vam estar analitzant dades de com l’IBEX 35 (índex borsari referent a l’estat espanyol) havia anat variant des de 1985 fins avui en dia. Vam arribar a la conclusió que aquest, a llarg termini, manté una tendència generalment alcista. Em va sobtar molt el fet que el mercat reacciona ràpidament a qualsevol indici de recessió i també la sensibilitat d’aquest entorn els comentaris que poden fer persones influents com els polítics. Cal destacar que la presentació va ser molt interessant i interactiva.
En acabar la part més teòrica de tota l’excursió, vàrem continuar la xerrada visitant el parquet principal de l’edifici, on curiosament hi havia poca gent, tot això a conseqüència que avui en dia la gran majoria d’operacions borsàries al món són realitzades a través d’internet. Al mig del parquet principal ens vàrem trobar rodejats de grans pantalles i ordinadors amb molta informació. El Nil va explicar-nos de manera molt clara i senzilla què significaven, en general, cadascuna de les dades que hi sortien.
L’excursió ens va encantar, ja que, tot i no haver pogut veure de primera mà el funcionament d’operacions borsàries més especulatives i desconegudes com el mercat de futurs, vam consolidar conceptes apresos a l’escola, vam aprendre a analitzar informació bàsica i gràfiques que apareixien a les pantalles i per últim vam poder resoldre tots els nostres dubtes relacionats amb economia gràcies al Nil, el nostre guia durant tota la sortida.
Els estudiants de batxillerat volem agrair a l’escola i als treballadors de la Borsa de Barcelona per aquesta gran oportunitat d’aprenentatge.

Jaume Monclús

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s