Jornades d’orientació al Claret Barcelona

Els alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat del van tenir l’oportunitat de resoldre els seus dubtes sobre el seu futur pel que fa a estudis superiors gràcies a la jornada d’orientació acadèmica i professional organitzada pel Col·legi Claret. La jornada va tenir lloc els dies 3, 4 i 5 de febrer, tot i que els de 2n també van poder assistir a les portes obertes de la UAB el 6 de febrer. 

Dilluns dia 3 el director general de la universitat Blanquerna, Andreu Ibarz, va donar la conferència inaugural per iniciar la jornada. Ell va explicar la importància del canvi en iniciar la universitat, i va donar algunes dades sobre els alumnes que renuncien als seus estudis. Va utilitzar metàfores per referir-se al canvi que tots temem a l’hora d’acabar el batxillerat. 

A la tarda del mateix dia, vam tenir la sort de comptar amb els antics alumnes de l’escola que van venir a explicar la seva experiència personal al començar les seves respectives carreres. Els alumnes ens vam separar en classes segons el que volíem estudiar. Els universitaris van explicar com van viure ells el canvi i van resoldre els dubtes que vàrem plantejar. 

Dimarts dia 4, de 15h a 16h els alumnes de batxillerat i de 16h a 17h els alumnes de 4t, vam poder assistir a una mena de fira universitària. Van venir diverses universitats com la Universitats Ramon Llull, la Salle i Blanquerna; també va venir la UAB i moltes més universitats. Es podia agafar informació de totes les universitats i preguntar al representant de cada universitat sobre dubtes que poguessis tenir. 

Dimecres a la tarda els pares i mares dels alumnes de l’escola van explicar com era el món laboral a partir de la seva pròpia experiència. Es va fer el mateix que amb els antics alumnes, ens vam separar segons diferents àmbits per així tenir una experiència més personal i individualitzada. 

Per finalitzar la jornada, els alumnes de 2n de batxillerat van anar a una excursió de tot el dia a la UAB el dijous dia 6, allà van poder gaudir de les portes obertes d’aquesta prestigiosa universitat. 

Les jornades d’orientació realitzades per primera vegada aquest any van ser tot un èxit, i sobretot, van ser de gran ajuda per a l’alumnat. 

Per Anna Ollé i Lucía Calvo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s