Festival d’Arts Lumíniques de Barcelona

Els passats 14, 15 i 16 de febrer, la ciutat de Barcelona va poder gaudir de l’anomenat “Llum Bcn”, el festival d’arts lumíniques celebrat al Poblenou des de ja fa 9 anys.
Les creacions que formen el festival estan fetes per 22 artistes i per escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura que utilitzen la llum, el moviment, la realitat virtual i la intel·ligència artificial.

A partir de les 19h es van poder veure gratuïtament les 25 instal·lacions que formaven aquest esdeveniment. Uns dels principals punts van ser la plaça de les Glòries i el Museu del Disseny.

A la vegada es va celebrar l’ “Off llum Bcn”, la segona edició d’un circuit simultani també amb instal·lacions lumíniques però de petit format organitzat per Poblenou Urban District. Aquest recorregut busca posar el focus en l’art lumínic experimental i en propostes d’espais locals per afavorir que no només el els carrers siguin els protagonistes, també els espais de creació i innovació del barri del Poblenou. Tot i que està fet a una escala més petita, estava dotat per 15 instal·lacions.

Per fer d’aquest festival un festival rodó, van haver-hi 2 punts diferents per gaudir de l’espai gastronòmic Van Van llum. Eren unes “food trucks” que oferien una amplia varietat de menjars. A més, aquests espais eren ideals per passar una bona estona i descansar.

Si aquest any no has pogut assistir o vols repetir, no t’oblidis d’aquest festival l’any que ve, un festival que desafia les convencions i reivindica que la llum, la tecnologia digital i la imatge en moviment poden formar part del paisatge urbà de la ciutat de Barcelona.

Lucía Calvo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s