La Rambla de les floristes

Els alumnes de 4t d’ESO – juntament amb part de l’equip docent de l’escola – vàrem assistir a l’obra de teatre “La Rambla de les Floristes”, escrita per Josep Mª de Sagarra i dirigida per Jordi Prat i Coll.

A les nou del matí, vàrem iniciar una caminada amb destinació final al Teatre Nacional de Catalunya. Un cop allà, vàrem esmorzar plegats; alumnes d’altres escoles anaven arribant.

Quan ens varen indicar que podíem accedir a la Sala Gran, ens hi vàrem dirigir. Vàrem seure als seients assignats i esperàvem impacientment l’inici de l’obra. Previ al seu començament, un home amb posat elegant i un deix afable ens va fer una breu introducció de “La Rambla de les Floristes” i va comentar uns pocs aspectes del seu autor.

Ens va fer saber que la Rambla de les Floristes és una obra situada a la dècada dels seixanta del s. XIX, però redactada l’any 1935. Tot i estar separades en el temps, en aquestes dues dates es van viure situacions polítiques semblants: l’any 1868, una revolució va esclatar amb la finalitat de fer caure els borbons i, l’any 1935, la Segona República ja mostrava signes d’inestabilitat.

Quan va començar l’obra, el teatre va emmudir, expectant.

Des del nostre punt de vista, l’obra va ser molt original i molt ben representada. Per una
banda, la composició de l’escenari era molt enginyosa. Constava de dues parts: en un primer pla es desenvolupava la trama principal de la història i, al fons de l’escenari, elements interpretables – com els individus subjectant una gàbia – s’anaven succeint. Tot i la complexitat de recitar una obra en vers i el volum de diàleg, els actors varen aconseguir captar l’essència dels personatges: els gestos, l’entonació…
Per contra, ens hauria calgut ser més coneixedors del context històric i la vida quotidiana de la població en aquella època; alguns esdeveniments s’escapaven de la nostra comprensió.

En conclusió, va ser una experiència única i inoblidable: l’obra és altament recomanable!

Núria Cardona, Andrea Cayuela, Júlia Elvira, Clara Renard i Arnau Sabaté – 4t ESO

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s