Entrevista Judit Rúbies (Confinada)

Judit Rúbies és una alumna de 1r de Batxillerat del Col·legi Claret de Barcelona, que va estar confinada durant catorze dies després d’haver estat en contacte amb un familiar que va sortir positiu a les proves PCR, juntament amb el seu germà Pol Rúbies, que també és alumne de la mateixa classe. Per sort, els dos van ser negatius en aquestes proves, però van haver d’estar confinats per les mesures de seguretat establertes per Sanitat. Ara, ella ens explicarà una mica sobre la seva experiència i com va portar tot el tema de mantenir el ritme amb les classes en línia.

Per què et van confinar? Quin va ser el motiu?
Em van confinar per estar en contacte amb una persona que va treure positiu a les proves PCR, un familiar.
Ell viu a fora i va venir a visitar-me i a la meva família. Vam estar tot el dia junts, ja que feia molt que no ens veiem.
Quan el meu familiar estava tornant a casa seva, li van enviar un missatge que deia que es suspenia el seu entrenament deportiu. Ja que hi havia una persona que havia donat positiu. Cal destacar que ningú sabia que anteriorment s’havia fet la prova i que la persona contagiada va anar al entreno mentre estava esperant els resultats, cosa que no es pot fer. Llavors tots els de l’equip van decidir que havien de fer-se les proves PCR. Van sortir tots negatius menys el meu familiar.


Com et vas sentir quan et van informar que estaries confinada? Com et senties mentre esperaves els resultats de la prova?
En les dues situacions, tenia nervis. M’estressava pensar que havia començat una nova etapa, que no és fàcil i que sobretot, no podria anar presencialment. Això va causar-me molts moments d’ansietat i era difícil. Perquè cal dir que jo anava amb molta il·lusió que després de sis mesos podia tornar a l’escola, veure a les meves amigues un altre cop… i no es va poder. També cal tenir un compte, que és més difícil portar el ritme de les classes en línia, mentre estàs a casa. Quan tots estan confinats els professors fan les classes adaptades a això, però si hi ha gent presencial crec que no es té molt en compte que no és el mateix fer apunts a l’aula, que fer-lo a través d’una càmera.
Mentre esperava la prova sentia com he dit abans nervis i angoixa, ja que tenia por d’haver pogut infectar a algú inconscientment. Era com tenir una certa pressió. També tenia por, molta por d’haver infectat a algú important per mi o ser la causa del fet que la meva classe pugués estar confinada. Era una certa sensació de culpabilitat.


Com trobes les classes en línia? Sents que vas al mateix ritme que els teus companys?
Trobo que estan bé, però sense cap dubte prefereixo anar a classe. Penso que seguir el ritme és una cosa molt personal, ja que tu pots decidir si realment vols estar atent i seguir la classe o no. En la meva opinió quant estàs fent classe en línia sempre has d’estar més concentrat que si estiguessis a classe, ja que no estàs en el mateix ambient de sempre i això et pot fer distreure i com ha resultat perjudicar-te. Per tant, puc dir que anar al mateix ritme que els meus companys m’està costant el doble, perquè a distància resulta més complicat. Però no tenim cap altra opció més que adaptar-nos a les circumstàncies.


Trobes que l’escola et dóna els estris suficients per poder continuar amb la teva educació amb la major normalitat possible? Canviaries alguna cosa o la milloraries? Prefereixes les classes presencials?
Sí, l’escola m’ha donat els estris suficients per poder continuar les classes. També penso que aquest any ho han millorat respecte als dos trimestres de l’any passat, ja que per exemple han posat noves plataformes per facilitar les classes en línia com el “Classroom” o el “Meet”. Si pogués millorar alguna cosa, seria el so, però res més. Com he dit abans prefereixo les classes presencials, però considerant les circumstàncies, crec que és el millor que puc estar i gràcies als estris que em dóna l’escola he sigut capaç de seguir el ritme i poder continuar amb la meva educació. Encara que em costi una mica més.


Tens algun inconvenient des de casa per a estudiar virtualment? Consideres que a casa tens tot el necessari per poder accedir sense inconvenients?
No, per sort no tinc cap inconvenient per estudiar virtualment des de casa. Tinc accés a Internet i un ordinador. Em considero afortunada, perquè hi sóc conscient que no tothom té aquesta oportunitat de poder continuar amb la seva educació de forma no presencial. Per tant, sí que tinc tot el necessari per poder continuar amb la meva educació.


Penses que els professors estan informats de les noves tecnologies i per tant, fan ser les plataformes correctament?
Penso que sí, alguns tenen més facilitat que altres, però tots ho fan servir correctament i no he tingut cap problema.
S’ha de dir, que si un professor no sabia molt sobre les tecnologies, s’ha informat i ha fet l’esforç d’adaptar-se a la situació, cosa que s’agraeix, perquè fa les coses molt més fàcils.
Resumint, penso que els professors estan informats o s’han informat i fan servir les plataformes de forma correcta. Personalment, jo no he tingut cap problema, encara que pot haver-hi una persona que si, però no he tingut cap inconvenient i penso que la meva experiència ha sigut el millor que podia ser i encara que he tingut algunes dificultes, les he pogut resoldre i podria haver sigut pitjor.

Després d’haver fet aquesta entrevista som més conscients de les dificultats que pot tenir una persona confinada i d’aquesta manera aprendre perquè és possible que durant aquest any estiguem en aquesta posició. Hem de considerar-nos afortunats, encara que l’experiència sembli difícil i angoixant, perquè cal recordar que no tothom té l’oportunitat de continuar amb les seves classes en línia.
Conclusió, podem aprendre de l’experiència dels confinats i exconfinats i d’aquesta manera tractar de millorar l’experiència el màxim possible a mesura que ens anem adaptant cada cop més a la situació.

Fet per: Andrea Izaguirre, Aina Carulla, Tomás Heredia i Martí Gil.

Curs: 1r de Batxillerat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s