Sotida inici de curs: reptes

Els alumnes de segon de Batxillerat del Col·legi Claret de Barcelona van participar el passat 1 d’octubre, durant la jornada escolar, en una activitat lúdica. L’objectiu d’aquesta sortida era cohesionar el grup classe i fomentar una bona relació entre els alumnes, fent que aquests es coneguessin millor entre ells.

Per tal de respectar les mesures de seguretat pel Covid-19, es van realitzar dues activitats diferents, separant les dues classes de segon de Batxillerat.

La primera activitat va consistir a preparar un ball que anés d’acord amb la cançó del lema d’aquest curs: “Meravellós regal” de Txarango i Safari Children’s choir. Els alumnes de 2n A es van dividir en tres petits grups, trencant així una mica els seus grups habituals i fomentant més la cohesió. Cada un d’ells va muntar una petita part de la coreografia i les van acabar agrupant en un sol vídeo.

Durant la realització de l’activitat, van demostrar interès i ganes de participar. El resultat va ser l’esperat per part de l’alumnat i del professorat.

En la segona activitat, havien de realitzar un seguit de proves per tal d’avaluar, fent una petita competició, les seves habilitats cooperatives. En acabar cada prova, es feia una petita reflexió sobre algun valor que s’havia posat en manifest durant aquesta.

Els alumnes la van valorar molt positivament, tot i no treballar amb els companys amb els quals més relació tenen. Van ser capaços de treballar en equip, aportant diferents punts de vista, i van gaudir molt de la jornada.
En conclusió, aquest tipus d’activitats són les que ajuden a enfortir la relació entre companys, per tal de poder aconseguir més endavant el major rendiment a l’aula en sentir-se part del grup i no cohibit per aquest.

Lucía Rodríguez i Ariadna Díaz

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s