Salvem la cultura

La cultura és un dels àmbits més afectats per la pandèmia. La majoria d’actors, cantants, ballarins, etc… no han pogut exercir el seu treball durant el confinament, i això ha suposat la pèrdua d’activitat econòmica, ja que s’han aturat molts dels projectes que tenien pendents des de pel·lícules i sèries fins a concerts. Això també ha condicionat als consumidors i al seu entreteniment.

Creiem que aquest sector s’ha infravalorat, ja que en temps de pandèmia ha estat al més necessari per fer alleujar la quarantena. No li han donat la importància que, des del nostre punt de vista, requeria perquè no li han donat l’ajuda que necessitaven per reactivar-se un cop acabat el confinament. Molts teatres, cines, concerts s’han tancat o anul·lat mentre que bars, restaurants i altres comerços han sigut prioritzats.

Aquesta situació ha comportat que molts artistes es reivindiquessin contra aquestes mesures. Un dels moviments amb més tendència ha estat reivindicat mitjançant les xarxes socials, on han publicat una fotografia vermella acompanyada de hastags com: #culturasegura #alertaroja. Aquestes protestes han donat veu des dels petits artistes fins als més coneguts per així resoldre aquesta situació.

En l’actualitat, aquests sectors han trobat l’equilibri entre mantenir-se oberts i respectar totes les mesures de precaució. Per això moltes d’ells, estan promocionant els seus projectes virtualment i, en el cas dels cinemes i teatres, respectant l’aforament i la distància.
Per últim, en el cas dels concerts, no s’han trobat moltes alternatives però una d’elles podria ser fer els concerts utilitzant el transport privat com el cotxe, així es respecten totes les mesures.

En conclusió, la cultura ha estat un dels sectors més perjudicats en la pandèmia en el que fa les restriccions que s’han dut a terme, però de mica en mica s’han anat trobant alternatives perquè no s’infravalori el seu treball.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s