Taller: Tècniques d’estudi

El passat dijous 8 d’octubre els alumnes de primer de batxillerat van rebre a una especialista en tècniques d’estudi que va dur a terme un taller perquè fossin conscients de si les seves tècniques d’estudi eren les correctes. En el cas contrari, també se’ls va mostrar diferents hàbits perquè els adoptessin.

Primerament l’especialista va demanar que cada alumne descrigués amb una paraula el que era per a ells i elles estudiar. Paraules com esforç, temps, útil… van sorgir.

Així els alumnes van saber com era d’important per a ells estudiar i com era d’important per a ells estudiar aquests dos cursos per fer un bon paper a la selectivitat.

Acabada aquesta activitat, es va preguntar als alumnes si creien que ells i elles tenien una bona estratègia d’estudi. El resultat va ser sorprenent. A la classe de 1r de Batxillerat B, més del vuitanta per cent dels alumnes pensaven que no havien desenvolupat una bona estratègia d’estudi al llarg dels anys. Només quatre o cinc persones creien que sí que les tenien. Varen aprofundir en la qüestió i van discernir que en la majoria de casos no tenien una bona tècnica d’estudi a causa dels mateixos factors: nivell de llum natural, temps que aconsegueixen estar concentrats, el lloc on estudien i la motivació que es senten a estudiar el tema.

Havent identificat els problemes més importants, l’especialista va presentar horaris d’estudi ideals, l’espai idoni del qual hauríem de disposar per estudiar i com evitar distraccions.

Per últim, van dur a terme una última activitat que consistia a llegir un document, identificar els aspectes més importants i subratllar-los i crear un mapa mental a partir d’aquest, per veure quines eren les nostres capacitats de comprensió i síntesi del que llegíem.

Els alumnes van quedar satisfets i es van sentir més acompanyats per part de l’escola i pels altres companys, ja que van veure que tots ells i elles tenien algunes dificultats a l’hora d’estudiar.

Fet per: Andrea Izaguirre, Aina Carulla, Tomás Heredia i Martí Gil.

Curs: 1r de Batxillerat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s