Xerrada “Refugiats”, a càrrec de l’ associació de fotoperiodistes de Barcelona

L’altre dia, dijous 14, Marc Vidal, un reporter de l’Associació de Fotoperiodisme de Barcelona, va venir a l’escola a fer-nos una xerrada sobre els refugiats, un tema que ens sona a tots pel que sentim a les notícies, escoltem a casa o comentem entre nosaltres a l’hora del pati.

Però ens sona suaument. Malgrat estar tan exposats a aquestes temàtiques encara no tenim una opinió formada al 100% i amb els matisos necessaris per poder opinar públicament. Sent realistes, no podem afirmar que entrar i sortir d’una conferència de poc menys d’una hora ens proporcioni la suficient informació per a poder construir la nostra pròpia opinió. Tot i això, ens ajuda a perfilar les nostres idees i, potser el més important, ens suscita a buscar informació per nosaltres mateixos.

Creiem que la forma en què en Marc va exposar la qüestió va ser la més adequada per ajudar-nos a formar la nostra pròpia opinió, intentant deixar de banda les conviccions personals i proporcionant la informació de la manera més subjectiva possible. L’opinió del periodista mai pot ser completament separada dels seus treballs, però si es tracta amb prou respecte a la informació (i amb això em refereixo a les dades estadístiques, que moltes vegades són presentades de forma enganyosa i confonen al lector fent que es formi una opinió esbiaixada cap a les opinions personals del mateix periodista) pot arribar a complementar-los, atorgant al lector un nou punt de vista.

En conclusió dir que ens ha semblat una activitat prou interessant per a tenir ganes de fer una altra semblant, perquè normalment les activitats de que ens proporciona l’escola no ens mostren la gran realitat que passen els països en guerra. Per finalitzar volíem felicitar el Marc i a la seva associació per la gran feina que estan fent arreu del món, informant del que passa a cada moment mitjançant l’art de la fotografia. 

Fet per: Arnau Rojas i Julio Junquera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s