Plantes que brillen tota la vida

Fa poc més de mig any va haver-hi un nou descobriment per a la biotecnologia, es va crear unes plantes que brillen tota la vida.
Després de molts anys d’investigació, un equip científic aconsegueix un resultat sorprenent, molt millor que l’esperat. Però, quin és el motiu? Aquest és l’ADN d’un fong verinós, que permet que les plantes s’il·luminin amb una extraordinària intensitat.
La imatge és magnífica i futurista, però potser no està tan lluny de convertir-se en realitat, imagina’t carrers plens d’arbres que substitueixen els fanals, fan així un estalvi gegant d’energia. És un projecte ambiciós, que moltes persones fantasiegen amb aquesta possibilitat, que ara està més propera que mai.
Així ho va dur a terme Keith Wood, que fa uns 30 anys va ajudar a crear la primera planta bioluminescent amb la utilització de l’ADN d’una cuca de llum. En l’informe publicat fa relativament poc revela que la llum aconseguida llavors no té res a veure amb aquestes imatges actuals.
Per què és important i en què pot ser útil?
No només no les perjudica, sinó que, en tot cas, pot resultar beneficiós per a elles, ja que la brillantor aconseguit amb l’experiment és fins a 10 vegades més potent que el de les proves anteriors. Gràcies al fet que les plantes brillen, ara es pugui entendre millor el funcionament dels vegetals. Per si fos poc, a aquest avantatge cal afegir que no utilitzen en cap moment reactius químics per mantenir la llum. Però la seva aplicació no serà només científica, sinó també decorativa. Perquè, a part de la part d’investigació, perquè no aprofitar-les per a la decoració i altres usos?
En el treball han col·laborat quatre organitzacions: la startup russa Planta, l’Institut de Bioorgànica de l’Acadèmia de Ciències de Rússia, l’Institut de Ciències Mèdiques de Londres i l’Institut de Ciència i Tecnologia d’Àustria.

Jorge Alguacil

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s