L’OCELL DE FOC – RESSENYA

Autor: Emili Teixidor

Nombre de pàgines: 152

Any d’edició: 1972

Editorial: Cruïlla

Reis i reines, comtes i comtesses, personatges de l’alta noblesa i clergat… Tots ells van ser de gran importància durant l’edat mitjana a Catalunya, així com els joglars i els trobadors. Emili Teixidor narra la història d’un petit joglaret sense nom ni casa, a qui els seus companys anomenen “Ocell de Foc”

Un dia com qualsevol altre dia en la vida d’un grup de joglars, Cec de Cabrera, Ocell de Foc i els seus companys, tornaven del castell del vescomte de Peguera, un home que, si més no, semblava generós. El cant d’una puput, avisà el Cec de Cabrera i els seus amics sobre un perill imminent i l’Ocell de Foc es veié obligat a fugir seguint les instruccions que el Cec de Cabrera li havia donat. El petit joglaret s’embarcarà en un aventura per rescatar als seus amics, mentre descobreix el seu passat i present, sempre acompanyat del seu llaüt i les seves cançons.

Personalment, crec que L’Ocell de foc és un llibre que t’endinsa en el món de l’edat mitjana des d’un punt de vista divertit, com quan els protagonistes canten un sirventès, però també aventurer, per la manera en què la història és narrada. Potser, si he de dir alguna cosa negativa, seria la complexitat dels noms i les històries dels reis i les reines, són enrevessades i denses, però si hi poses atenció, s’entenen bé.

Amb aquest llibre, qualsevol persona pot entendre qui eren els joglars i els trobadors, així com la seva importància durant l’edat mitjana. Recomano L’Ocell de Foc a tots aquells a qui els agradin les aventures i estiguin disposat a llegir-ne una.

Fet per: Carlota Ramón

Curs: 4t ESO

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s