GreenProject

Què és GreenProject? GreenProject valora com el procés de la ramaderia actual afecta de cara al medi ambient. Per a endinsar-nos en aquest tema vam partir d’un problema, una hipòtesi i vam poder desenvolupar-ho gràcies a l’ajuda de fonts fiables i professionals.

Ens van proposar concursar en el repte de l’EduCaixa on vam començar a desenvolupar el nostre treball i començar a investigar tot allò que realment ens interessava per a la causa que tant ens havia cridat l’atenció.

Per a fer aquest treball vam adonar-nos que les activitats ramaderes, com ara la intensiva, causen una gran explotació que, conseqüentment, afecta al medi ambient negativament. Com? Doncs està científicament comprovat que una de les produccions més contaminants és la de carn (més concretament de vaca), aquesta ho fa a través de gasos d’efecte hivernacle a causa de l’emissió del metà que, els ramaders que treballen en grans granges produeixen.
Una dada força destacable és que, apart de que aquestes pràctiques constitueixen una part considerable en l’afectació del medi ambient, més concretament al canvi climàtic, Espanya, dins la UE, és un dels països un consum de carn més alt (és el 2n d’Europa i el 14è del món -dades extretes de www.Greenpeace.com ).

Durant el temps que hem estat treballant en GreenProject, hem extret informació de fonts fiables a internet, però això no ho és tot. Gràcies a l’Elsa, membre del nostre equip, hem pogut contactar amb una persona adulta que es dedica a aquest sector, un pagès. Algunes de les coses que ens han comentat han estat les següents: no ha sentit remordiment de cara els animals en ningun moment ja que sense ells no tindriem carn per alimentar-nos, o que els salaris formen part d’un pacte personal amb el propietari, que no arriba a ser suficient i equivalent al treball realitzat i els beneficis generats. Però, sobretot, ens hem adonat que les persones les quals conviuen amb aquest ambient ho veuen de manera molt diferent a les que no i es basen en una idea des d’un punt de vista exterior sense veure el que realment és.

Què vam fer per a intentar fer un canvi? Vam decidir fer una campanya de sensibilització a través de les Xarxes Socials amb publicacions (imatges, cartells, vídeos i històries). A més, vam elaborar un seguit de cartells informatius i persuasius per a conscienciar a la població d’aquests fets i, com que el nostre poder és limitat, buscar les formes més viables per a poder imposar un canvi, accionar. Si aconseguissim arribar lluny amb el nostre projecte, ens agradaria poder fer campanyes i activitats de conscienciació per a tot tipus de públic.

En definitiva, el projecte en el que ens hem involucrat tant a nivell escolar com personal, ens ha fet aprendre sobre un aspecte que afectava a les nostres vides i a les futures generacions. Aquest impacte podia aparentar ser indirecte, però la realitat és que un procés ramader irresponsable causa danys notables al planeta en el que vivim. A partir d’aquí, nosaltres ens comprometem a lluitar per un món millor, sense una acceleració en el canvi climàtic o destrucció dels ecosistemes, entre d’altres. Així també, tenim l’objectiu de córrer la veu i influenciar de la manera que puguem, al major nombre de persones possible.

Per accedir a la nostra pàgina web on trobareu tota la nostra informació aquí teniu el link:

https://lucadtl2004.wixsite.com/greenworld

I per contactar-nos i/o visualitzar algunes de les nostres idees, poder seguir el que fem, podeu seguir-nos al nostre perfil d’instagram:
@green_project9

https://www.instagram.com/green_project9/

Realitzat per: Luca De Tursi, Martina Roig i Elsa Clarke.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s