Els nens petits i el confinament

Desde principis del 2020 fins l’actualitat, estem patint les conseqüències d’aquesta pandemia mundial que ha deixat sense treball a més d’un milió i mig de persones i ha tingut tancats durant més de tres setmanes a 360.000 nens. Una de les primeres mesures que va prendre el govern va ser confinar a la població durant un mes i mig amb un confinament domiciliari.  

Després de quatre  setmanes de confinament, a Espanya, va començar la desescalada i es va va permetre que nens partir d’una determinada edat sortissin al carrer a determinades hores del dia. Depenent el país, el govern va adoptar mesures, segons la situació sanitaria. En el cas de França o el Regne Unit les mesures van ser més flexibles i els nens van poder sortir regularment.

Aquest dur confinament va tenir bastants efectes negatius, com l’estrès ja que sobretot als nens de més baixa edat va ser un gran contrast el canvi d’entorn sobtat d’un dia a l’altre, això va dur a alteracions del somni, canvis d’humor, i segons varis testimonis de primera mà, moltes baralles entre germans.

El confinament també va aportar coses positives als infants, una activitat que els nens utilitzaven per amenitzar el temps, van ser els jocs, tant de taula com els videojocs. Està demostrat que aquests dos tipus de jocs aporten molt al desenvolupament cognitiu, social i emocional i ajuden a que es desenvolupi una personalitat, entre altres beneficis. 

Després de tant temps tancats amb la família, els pares van adonar-se’n de que els seus fills estaven més involucrats a les tasques quotidianes de casa: com parar la taula, activitats de neteja, estendre la roba… 

Gràcies a aquesta pandemia hem après que la paciència, la solidaritat i la empatia és essencial per la convivència amb altres persones. 

Fet per: Guillermo Bonilla, Arnau Rojas, Pol Navarro, Oriol Brunet i Thiago Tomassetti.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s