“El círculo” i les xarxes socials

Recentment, a Netflix, s’ha publicat una nova sèrie la qual ha tingut molt èxit, anomenada “El círculo”. Això ens ha servit per inspirar-nos i reflexionar sobre com les xarxes socials afecten a la societat, més específicament als adolescents. Les xarxes socials són la nova manera de socialitzar-se i com tot, té els seus pros i les seves contres.

Aquesta nova sèrie documental tracta sobre uns joves i intenta ensenyar la diferència de com és conèixer a les persones a través de les xarxes a com és conèixer-les en persona. En la sèrie posen a diferents joves en uns pisos del mateix edifici, aquestes persones han de mantenir contacte per conèixes però aquest només es pot establir a través d’una xarxa social inventada especialment per aquest programa, El círculo. No es poden veure físicament causant que molts d’ells es facin passar per altres persones o simplement no es donin a conèixer de manera legítima a causa de que mostren i/o expliquen coses que no deixen de formar part de com els hi agradaria ser i no de com realment són. Això, ens mostra com en la vida, les xarxes socials tenen una gran influència en com ens coneixem, és molt més fàcil, però no més eficaç.

Algunes de les seves contres que abans hem esmentat, queden resumides en la suplantació de la identitat. Aquest fet és algo real que està passant actualment, i que moltes vegades no en som conscients fins que ens trobem en la situació. O bé algú s’ha fet passar per nosaltres, o per una altra persona que desconeix completament la situació. Això queda reflectit a la sèrie diverses vegades, però va més enllà de la ficció, ja que és present en el nostre dia a dia. Per fer-hi front, cal anar molt en compte i no oblidar que és un fet denunciable, que es troba dins de la il·legalitat. S’ha de fer el possible per evitar-ho, i això implica no deixar-nos portar per les primeres impressions o la confiança que ens pugui transmetre una foto/nom de perfil. Encara així, si malauradament ja et trobes en aquesta situació, el més important és fer-la coneixedora a un adult de confiança, per tal de tallar-la lo abans possible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s