Spellian

Spellian és una gran oportunitat que ofereix el Col·legi Claret. Consisteix a connectar-se una vegada a la setmana durant 20 minuts amb un estudiant estranger i parlar (en el nostre cas, amb anglesos per practicar la pronunciació de l’idioma. Ja que, no hi ha millor manera d’aprendre-ho que amb persones natives).

És una experiència dinàmica, divertida… molt fàcil de fer, ja que és una experiència 100% en línia (mitjançant Zoom). Durant aquests 20 minuts parlem 10 minuts en castellà (perquè l’altra persona practiqui el seu espanyol) i 10 minuts en anglès (per practicar nosaltres) i ens corregim mútuament. D’aquesta manera veiem els nostres errors i aprenem coses o frases que només diuen persones natives (i que si les saps indiquen un gran nivell i control de l’idioma). Normalment, l’estructura en els dos idiomes és la mateixa. Primer, llegim un petit text i el comentem. També, pot ser un vídeo o una imatge o algunes vegades dos o tres d’aquests elements a la vegada.

Per continuar, la plataforma té diferents sessions fetes on estan totes les preguntes que li hauràs de fer al teu company o companya. Encara que hi ha llibertat per continuar la conversació si vols o parlar d’altres temes. Gairebé sempre són 10 preguntes més o menys per sessió. Personalment, he fet Spellian durant dos anys i crec que és una experiència que val moltíssim la pena. He millorat la meva pronunciació i sobretot, he guanyat la confiança de parlar en anglès amb una persona antiga sense gens de vergonya. També he fet amics amb els quals encara avui en dia tinc contacte. Tota l’experiència és un intercanvi cultural que enriqueix molt i amb el que obtens diferents beneficis. Entre els que estan:

 – Molt fàcil de fer i curta (només necessites un ordinador amb Internet i 20 minuts a la setmana).

– Millora en la pronúncia i fluïdesa de la llengua anglesa.

– Conèixer altres cultures.

– Conèixer a altres persones i fer noves amistats.

A més, és una experiència totalment gratuïta. Llavors, guanyes molt a canvi de res. Recomanaria aquesta experiència a tots els estudiants, ja que crec que els beneficiaria molt i que poden treure moltes coses bones d’aquest intercanvi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s