Perquè és bo estudiar segons diferents filòsofs?

Ara intentaré resoldre la pregunta de perquè és bo estudiar amb quatre arguments diferents cada un inspirat amb un filòsof diferent: un inspirat en Aristòtil, un altre en Epicur, un altre en Kant i un més en Habermas.

Per començar tenim a Aristòtil. Ell argumenta que l’ésser humà troba la felicitat en els hàbits. Hi ha hàbits bons i dolents. Dintre dels bons trobem que si ho fem en excés o que si no ho fem el suficient ens pot arribar a perjudicar i que acabi sent una cosa dolenta així que hem de trobar un punt mig per aquests hàbits. Podem considerar estudiar com un hàbit. Si no estudiem el suficient acabarem suspenem i ens sentirem infeliços, si estudiem massa ens acabarem trobant malament i tampoc serà sa, en canvi, hem de trobar un punt mig en l’estudi per treure bona nota i sentir-nos feliços.

Per continuar tenim a Epicur. El seu argument per respondre la pregunta seria la següent. Ell explica que els humans tenim desitjos naturals i vans. Dintre dels naturals trobaríem els necessaris i els innecessaris. Considerem els estudis dins d’aquests desitjos necessaris ja que són molt importants per poder desenvolupar-nos en el nostre dia a dia i pel nostre futur. També menciona que en la vida sempre que fem alguna cosa sentirem plaer i dolor al fer-la i que si sentim més plaer que dolor és que estem sentint felicitat. Així que, com l’acte d’estudiar comporta més plaer que dolor, podem considerar que és una activitat bona i que s’hauria de fomentar.

El següent argument que trobem és des del punt de vista de Kant on explica que l’ésser humà es basa en la raó i la voluntat per fer les coses seguint uns imperatius. Podem dir que l’estudi és un imperatiu hipotètic, ja que l’estem utilitzant com a medi per aconseguir una cosa per els nostres plans de futur com podria arribar a ser treballar del que tu vulguis. Per altre banda, trobem que és un imperatiu categòric, ja que l’estudi és bo i aplicable a totes les situacions i per a qualsevol context, és a dir, és bo que un nen d’Estats Units estudi com ho és que un adult de Espanya ho faci.

Per finalitzar trobem a Habermas. Ell argumenta que l’estudi és bo ja que, després d’haver observat totes les parts que implica això i que hagi sigut acceptat per tots els individus, l’acte d’estudiar és considerat una cosa bona en tot el món i per a tothom.

En conclusió, aquests han sigut els quatre arguments segons els diferents filòsofs mencionats sobre perquè és bo estudiar.

FET PER: Aina Carulla, Martí Gil, Tomás Heredia i Andrea Izaguirre.

CURS: 1r de Batxillerat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s