Què està passant entre Palestina i Israel?

Reconeixem que els israelians i els palestins porten desde 1948 barallant-se per un tros de territori a l’Orient Mitjà, els israelians són jueus i els palestins són musulmans.

Tot va començar a un barri de Jerusalem, Sheij Jarrah, per les protestes que hi havia per evitar el desallotjament de set famílies en el seu propi habitatge. La llei permet defensar l’habitatge en l’estat de Jerusalem Est, però els habitatges que estan ubicats a la part Oest, abans de la seva creació, no les poden defendre. Aquest va ser el context de la denotació d’aquest gran conflicte, ja que molta població es va oposar a aquesta horrible situació que porta des de 1948. Tant és així, que fins i tot, des de 2009 es porta denunciant el desplaçament de gent jueva en l’annexió d’Israel. Donada aquesta situació, gran quantitat de població palestina, es reuneix cada dia i nit a les mobilitzacions del residents, on van acabar de manera agressiva per la policia i finalment detinguts.

Per altra banda, Hamás, un moviment de resistencia islàmica (Yihadisme)), veient les detencions que van provocar la policia i les grans agressions ocasionades, van donar un ultimàtum a Israel, per a que alliberessin a tots els detinguts durant els dies de disturbis consecutius i que també se’n vagin i retirin de dos zones clau de la part Est de Jerusalem: L’Esplanada de les Mesquites i el barri Sheij Jarrah. Com va haver-hi una negativa israelí, Hamás, va llençar els primer projectils cap a Jerusalem, que van estar seguits de més de 200 trets de part de diferents milícies palestines.

Aquestes baralles, per Israel, va suposar creuar una línia vermella que mantenía Hamás amb el govern del primer ministre, que havia aconseguit una calma relativa en la frontera. Tots aquests succeiments han manifestat en tot el poble de Jerusalem Est, molts descontents. Van denunciar les polítiques de desallotjament y demolicions d’aquests sector.

Actualment aquests atacs, estan enfocats en la ciutat de Gaza, on la població resident d’aquella nació està bastant preocupada per la situació, ja que es podria esdevenir-se una gran guerra. Per altra banda, Hamás, diu que no organitzarà cap tractat de pau fins que no parin els trets i bombardejos produïts en la ciutat de Gaza.

Des de llavors han mort ja 119 palestins, 31 dels quals són nens. També s’han registrat set persones mortes a Israel, entre elles un adolescent i un nen de 6 anys. 

Des del nostre punt de vista, creiem que es una situació bastant complicada i devastadora que no volem que es segueixi produint durant un llarg període de temps, ja que sinó podria causar alts números de baixes.

Fet per: Sandra Duran, Adrià Chavarry, Andrea Cayuela, Clàudia De Tursi, Luca De Tursi i Roger Berjano

Curs: 1r Batxillerat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s