CASTANYADA AMB INFANTIL I PRIMÀRIA

El 31 d’octubre se celebra la castanyada i per això durant tot el mes el més petits decoren les classes i el passadís amb aquesta temàtica, i fan diferents activitats relacionades amb aquesta festivitat.

Ara les activitats han canviat molt de com eren abans. Anys enrere, quan nosaltres anàvem a Infantil i Primària decoraven els passadissos amb fulles del carrer, feiem panellets i xocolatades al pati, cantàvem cançons de la Castanyada… Però actualment, tenint en compte la pandèmia, les activitats s’han hagut d’adaptar a la situació. Per exemple, ara ja no es poden fer panellets, ja que les restriccions no ens permeten manipular aliments, però s’han buscat altres alternatives.

Enguany, tot Infantil va començar la celebració visionant un video sobre la Castanyada fet per una mestra de la casa, que sortia vestida de Castanyera.

P5 va celebrar la festivitat amb una excursió. El dimarts 26, van anar al bosc i van fer diferents jocs i activitats relacionats amb la Castanyada.

El primer que van fer va ser vestir-se tots de Castanyera, i després van començar les activitats i jocs. Van jugar al “memory” amb imatges relacionades amb la tardor i la Castanyada, després van fer i decorar nius d’ocells i pinyes, i també van instal·lar una paradeta amb menjar típic de la tardor: moniatos, castanyes, panellets… Per acabar van fer una volta pel bosc i van estar recollint bolets i observant la naturalesa. Com a regal, abans de marxar, la Castanyera els va regalar uns dibuixos per pintar.

Per altra banda, primer de Primària va baixar al pati per fer una activitat, i quan van arribar es van trobar amb una sorpresa dels de segon. Aquests s’havien disfressat de Castanyera per repartir castanyes als petits. Havent berenat menjar típic de la tardor, els nens van estar fent balls populars per acabar de celebrar la festivitat.

Tot i els canvis i adaptacions que s’han hagut de fer degut al COVID, els nens s’ho han passat molt bé, i han gaudit molt les activitats preparades.

Mar Fàbregas, Aina Fernández, Amy Harber, Emma Martín, 1r de Batxillerat A.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s