ERASMUS +

QUÈ ÉS L’ERASMUS+

L’Erasmus+ és un projecte entre l’Escola Claret i l’Escola Atheneum Dering, un centre de Bèlgica. Aquest projecte ens proposa en elaborar conjuntament un producte que després presentarem a concurs i, en la primera etapa, ha consistit a rebre al nostre centre (del 20 al 24 d’octubre) els estudiants belgues i els seus professors. Es van fer moltes activitats durant la setmana i el cap de setmana.

DIMECRES 20

El dia va començar amb la presentació de la cap d’estudis i el director per donar la benvinguda als belgues. Per tal de coneixe’ns millor, l’escola ens va preparar un petit esmorzar i vam anar al pati per començar a construir el nostre vincle amb ells. Cap a les 9 del matí vam marxar rumb a Banyoles on ens vam dividir en tres grups i vam fer tres activitats diferents. La primera de totes va ser el taller de disseny del producte, en aquest cas vam haver de fabricar un fanal de paper dins de la fàbrica Sastres Paperers. La segona activitat va ser intentar convèncer el públic que comprés aquest producte, és a dir, treball en equip. I per finalitzar, la 3a activitat va ser passejar pel voltant del llac de Banyoles mentre omplíem un formulari amb preguntes relacionades amb l’ecosistema. Després d’això ens vam reunir els tres grups i vam agafar l’autocar per tornar a Barcelona.

DIJOUS 21

Dijous va venir una empresa per fer un taller d’ideació. Aquests ens van ensenyar els quatre passos, és a dir, el procés per poder crear un producte. I vam haver de presentar la nostre idea davant la resta de companys. Va ser molt interessant poder escoltar les diferents propostes i veure les diverses idees plantejades.

A més a més, també vam visitar l’Ateneu de Fabricació, situat al barri de Gràcia, on ens van ensenyar tota la maquinària i les seves funcions. Mentrestant, una altra part del grup va ensenyar tota l’escola als alumnes belgues perquè així ells poguessin conèixer millor l’entorn en el qual estarien els següents dies.

A la tarda es va plantejar una activitat opcional, la qual consistia a anar fins als Bunkers i ensenyar-los les vistes de Barcelona, i seguidament explicar-los la seva història.

DIVENDRES 22

Vam tornar a l’Ateneu de Fabricació i vam haver de posar en pràctica el prototip que havíem ideat el dia anterior. Ens van deixar utilitzar el material de què disposava l’ateneu.

Mentre un grup estava dissenyant el seu producte, l’altre feia un taller pel barri de Gràcia, que consistia a fotografiar determinades escultures, persones, places i fins i tot intentar vendre a la gent el producte que havíem dissenyat.

Per últim, a la nit vam anar a sopar amb ells: podíem portar-los a casa nostra o anar a algun restaurant. I cap a les 22:00 h els vam portar cap a l’hostal.

DISSABTE 23

Dissabte vam optar per fer una activitat més lúdica. Vam quedar a la tarda amb ells i, en diferents grups, vam baixar pel Passeig de Gràcia fins al barri Gòtic, que vam visitar plegats. Els belgues van al·lucinar amb el Passeig de Gràcia, i es van parar uns quants cops a les botigues per comprar-se alguna cosa com a record de Barcelona. Una de les coses que més els van captivar va ser la Catedral. Un cop finalitzat el tour, vam quedar tots en una cafeteria del Palau de la Música. Qui volgués podia anar a sopar amb ells per la zona, però molta gent estava cansada per tota la moguda que ja portàvem i vam marxar cap a casa.

DIUMENGE 24

Diumenge a la tarda ens vam trobar tots al Passeig marítim de la Barceloneta. Vam recórrer tot el passeig fins que els professors ens van deixar temps lliure. En aquell moment un grup de catalans i belgues van anar a fer un partit de futbol; mentre ells jugaven, l’altra gent va anar a menjar alguna cosa o a comprar per aquella zona.

DILLUNS 25

Ens vam tornar a trobar a l’escola i vam fer el comiat a l’auditori. Van donar diplomes a tothom que havia participat i catànies els tres grups que havien guanyat més punts al concurs de fotografia. Un cop finalitzada l’acte, vam anar a la Sedeta, vam esmorzar amb ells i vam jugar a futbol fins que va arribar el moment d’acomiadar-se de veritat.

Aquesta experiència ens ha agradat molt i això ens anima a continuar endavant amb el projecte, tot esperant la nostra visita a Bèlgica que farem durant una setmana del mes de febrer del 2022.

Martina Alonso, Gina Ferrer, Julia Olaria, Ariadna Tutusaus i Aroa Martínez.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s