ESPAI JOVE LA FONTANA:

Els darrers dies, el curs de primer de batxillerat, va participar en un taller de tècniques d’estudi, explicat per dues noies que dediquen el seu temps a l’espai jove La Fontana.

Aquest té com a objectiu fer-nos reflexionar i ajudar-nos a millorar en la nostra productivitat a l’hora de posar-nos a estudiar. A més, consciència als joves de la gran varietat de conseqüències que els estudis poden provocar. Finalment, el tema principal o general d’aquesta xerrada va ser la importància de l’autoconeixement emocional per evitar situacions d’estrès, ansietat i altres que ens dificultin el nostre dia a dia.

El Consell de la Joventut de Barcelona és una entitat que gestiona l’Espai Jove La Fontana. A més de ser un espai físic, també és una plataforma social que agrupa a les entitats juvenils de Barcelona. El seu principal objectiu és que els joves participin en diferents tallers relacionats amb temes com l’orientació sexual, o el que ens han explicat a l’escola, sobre els trastorns mentals en joves. Tots aquests tallers són gratuïts però, també n’hi han que no ho són i valen molt la pena (tallers de guitarra, shuffle, llenguatge de signes, entre d’altres).

Per nosaltres, un dels aspectes més importants de l’Espai Jove, és el programa anomenat “Aquí t’escoltem”. Si ets un jove entre 12 i 20 anys i estàs passant per una mala temporada, aquest espai ofereix el suport que necessites. Es fan reflexions tant grupals com individuals, on reps una atenció individual i confidencial per tractar els teus problemes. 

L’Espai Jove la Fontana també té un Centre de Recursos per a les Associacions Juvenils de Barcelona (CRAJ). Ofereix un servei especialitzat en la participació, l’associacionisme juvenil i la gestió de grups i projectes. Té com a objectiu enfortir el teixit associatiu de la ciutat, a través de projectes liderats per col·lectius de joves no associades i associacions juvenils. 

Per concloure,  l’Espai Jove la Fontana és una entitat cultural i social fonamental pel jovent de Barcelona, ja que, es promouen i tracten temes que molts pateixen i no saben com ensortir-se.

Fet per: Lucía Aranda, Xènia Berbel, Camila Dova i Jana Martínez.

Curs: 1r batxillerat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s