VACUNES NENS 5 A 11 ANYS:

El passat 15 de desembre els nens de cinc a onze anys van poder començar a posar-se la vacuna del covid. Des que es va anunciar aquest fet, el 13 de desembre, més de 45.000 infants ja s’han vacunat amb la primera dosi.

Fins a aquell moment els menors de 9 anys tenien la incidència més alta de casos de covid, per això es va decidir començar a vacunar els nens d’aquesta edat, i així accelerar la immunització col·lectiva contra el virus.

La dosi per als nens i nenes és de 10 micrograms, un terç de la que es dóna a les persones majors de 12 anys. La pauta de vacunació requereix igualment dues dosis, amb 8 setmanes de separació. En cas que el nen o nena faci els 12 anys entre les dues dosis, a aquest se li posarà la primera dosi pediàtrica i la segona dosi d’adults.

Actualment a l’escola, moltes classes de primària estan confinades per casos positius de covid, i cada dia el nombre d’infants infectats augmenta més. Això no només afecta a la propagació del virus, sinó que, per culpa d’això els nens no poden venir a l’escola i fer les activitats que els pertoca fer a la seva edat, i això pot afectar també al seu aprenentatge.

Amb una de les dosis posada, els contagis d’aquesta franja d’edat comencen a disminuir i, per tant, menys infants es confinaran en cas de contacte estret amb el company o companya portadora del virus. Per conseqüència, un cop els alumnes comptin amb la segona dosis, la immunització d’aquest grup els ajudarà a tornar a la normalitat.

Emma Martín, Laia Vidal i Aina Fernández

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s