TDXperience, lliga de debat

Uns companys del nostre curs (1r de Batxillerat), l’Oriol Jordana, la Núria Bosch, el Pau Ortí i la Lucia Aranda van participar en la lliga de debat de la fundació TDxperience el dissabte 7 de maig. En aquest concurs, hi poden participar alumnes de 3r d’ESO fins alumnes de 2n de Batxillerat de diferents escoles d’arreu de Catalunya. Aquest concurs és un torneig on l’1 d’abril es feia un taller de formació on són grups màxim de cinc persones.

El torneig comença quan els equips de diferents escoles un cop que estiguin apuntades, els jurats del TDxperience comencen a repartir-los en parelles per així debatre.

Aleshores, un cop repartits els grups, el jurat comença a donar un tema i els grups s’han de preparar arguments a favor i en contra i quan arribi el dia del debat, sabran si han de defensar els arguments a favor o els arguments en contra. Els finalistes es classifiquen al nacional.

El primer dia van rebre una formació de com fer el debat i com se l’havien de preparar, després van fer un debat com a pràctica i per últim els van explicar consells com els apartats.

L’exposició inicial va començar amb la presentació amb un pernil inicial que cridi molt l’atenció i capti el públic. En acabat van explicar la seva postura a favor o en contra, presenten arguments i els desenvolupen mentre que posen evidències de les argumentacions.

L’estructura de la part dels arguments: (Refotac)

  1. Presentació
  2. Part improvisada: Refuta els teus arguments
  3. Part preparada: Reforça els teus arguments
  4. Fes-li cas! Crea una llista d’arguments a favor i en contra
  5. Conlusió

El segon dia només van assistir-hi la Núria Bosch i la Lucia Aranda. Van fer dos debats sobre si s’havia d’exigir als països desenvolupats l’ús dels cotxes elèctrics a partir del 2030. I la seva experiència sobre l’estada va ser molt positiva, ja que van aprendre moltíssim i s’ho van passar molt bé.

Fet per: Martina Alonso, Àxel Galicia i Arnau Borrell 1r de Batxillerat A.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s