Preparació de Ginebra

Aquest curs, els alumnes de 1r de batxillerat van gaudir d’un viatge per final de curs a la localitat de Ginebra, situat al sud de Suïssa durant tres dies (16, 17 i 18 de maig).

Abans d’anar-hi, els professors van preparar diferents activitats perquè la sortida anés bé i així evitar possibles incidents i confusions.

Aleshores, en algunes matèries es van fer activitats relacionades amb el viatge, com són els casos de tutoria, anglès, filosofia i història. En aquestes assignatures es van fer petits projectes i xerrades amb l’objectiu de tenir una orientació sobre com havia de ser el viatge.

En el cas de tutoria, la professora i cap d’estudis de batxillerat, Judith Pla, va anar classe per classe amb un PowerPoint ensenyant les rutes que farien al llarg del trajecte, quins autobusos eren els que ens deixaven a prop de l’hotel i en quins grups ens dividiríem per fer les diferents activitats (ONU, CERN, Llac…). A més a més de les activitats, la Judith va explicar les normes que tindríem, quines hores podríem tenir temps lliure i anar a l’hotel, les hores d’esmorzar, dinar i sopar… tot el seguit de normes.

L’assignatura d’anglès va enllaçada amb el PowerPoint de tutoria. En aquest cas els alumnes havien de fer grups d’entre 6 persones aproximadament per poder fer una exposició oral en anglès d’un apartat en concret. Els apartats podien ser entre detallar un dia tot el que farien o tot el seguit de normes i passos per anar a l’aeroport.

A l’assignatura de filosofia, l’Oriol Ràfols va destacar el paper que va tenir Suïssa i en particular Ginebra durant la Reforma Protestant i la il·lustració, ja que durant aquests períodes van néixer destacats filòsofs com Calví o Rousseau. Per fer l’activitat més dinàmica, ens vam dividir en grups de tres i cada grup havia de definir algun concepte relacionat amb Suïssa o el protestantisme.

I l’última xerrada, la va realitzar el Roger Vilarrúbia sobre les característiques socials i polítiques de Suïssa i la seva importància en l’àmbit internacional. Els aspectes més destacats de la xerrada van ser l’explicació del model confederal que té el país, els motius de la seva creació i neutralitat, el funcionament de les Nacions Unides i la importància que té allà la participació ciutadana.

Fet per: Martina Alonso, Àxel Galícia i Arnau Borrell (1r Batxillerat A)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s