Sant Jordi

Parades volant i llibres per llençar, les destrosses d’un Sant Jordi amb vent i pluja. La calamarsa i les fortes pluges que han caigut en tres ocasions a Barcelona fins a primera hora de la tarda han provocat múltiples desperfectes materials, tant en les parades de llibres i roses com en la via pública.

Al centre de Barcelona han caigut 12 litres per metre quadrat, el pitjor registre de tota l’àrea. A Gràcia, el vent ha arribat als 68 quilòmetres per hora i hi ha hagut tres persones ferides de poca gravetat, dues amb cops d’una carpa de la superilla Sant Jordi i una altra a la Fira d’Abril del Parc del Fòrum.

Diverses persones que caminaven per les parades han anat al rescat i han ajudat els venedors a salvaguardar-les. A passeig de Gràcia amb Consell de Cent s’ha produït una cadena humana formada per una desena de persones que portava blocs de llibres des dels estands als portals del cèntric carrer per posar-los sota cobert. «No resistirem un altre diluvi», ha dit una venedora de la parada Abacus.

Una altra de les preocupacions que tenen els comerciants arran de la forta tempesta d’aigua era la seguretat de les instal·lacions elèctriques, necessàries per fer funcionar les màquines de venda i il·luminar els estands quan enfosqueix.

La pluja ha obligat la majoria de companyies editorials i parades a posposar la firma de llibres fins a la primera hora de la tarda, en espera que la climatologia millori. Actualment hi ha un front plujós que es desplaça des de Tarragona i la Catalunya central cap a l’est, i atrapa entre les seves aigües la província de Barcelona. 

En general aquesta jornada va ser complicada per tothom i va ser un Sant Jordi diferent per tothom.

Escrit per: Gina Ferrer i Júlia Olària

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s