MICHAEL I JORDAN

Com molts de vosaltres sabreu, Michael Jordan no és només una icona al món del Bàsquet sinó també del món de la Streetwear, ja que les famoses sabatilles que van revolucionar les pistes de l’NBA també van revolucionar els carrers de les ciutats, arribant a ser avui una de les sabatilles més demanades de la història.

L’any 1984, quan Michael Jordan va signar el seu contracte amb els Chicago Bulls, no volia signar amb Nike, ja que ell preferia “Adidas” o “Converse” perquè va ser l’única sabatilla que va fer servir quan era estudiant, fins i tot les va criticar anomenant-les les “sabates del diable”. Tampoc li agradava el gruix de l’entre-sola perquè li semblava massa gruixuda per a ell, i preferia sentir el terra de la pista amb més precisió. Val a dir i destacar que molts jugadors professionals opinen també el mateix, per això el desenvolupament de la tecnologia “Flyknit” de Nike.

Després de molts intents per part de Nike, van aconseguir convèncer la icona del bàsquet per crear la seva pròpia línia de sabatilles, llançat oficialment el 1985 les Nike Air Jordan 1, el primer de molts estils de calçat, ja que avui dia compta amb 32 models diferents, ni més ni menys.

Aquestes sneakers presenten un disseny de canya alta molt típic d’una sabatilla de bàsquet, que cobreix el turmell i que ajuda a prevenir lesions menors com torçades de turmells i altres, que és per això que el món del futbol fa uns anys es van incorporar aquestes canyes en alguns models de botes.

El que molts no saben és que les Jordan 1 deuen la seva existència a les Nike Air Ship. Michael Jordan les va lluir a la temporada 84/85 com si fossin un prototip posterior. A causa de les normes de l’NBA, gairebé sempre fa servir un model blanc i vermell perquè s’ha d’aparellar amb altres companys, les que avui dia es coneixen com les Chicago Reverse. No obstant això, també ho vam veure jugar en la versió vermella i negra “Banned” o Baneadas en espanyol en algunes ocasions, com al concurs de l’All-Star Game de 1985.

Encara que més tard van aparèixer altres nous estils populars a l’alineació d’Air Jordan per reemplaçar el primer, la veritat és que l’Air Jordan 1 sempre ha existit i és el sneaker més popular entre els fans d’aquesta col·lecció, ja que representen l’origen de tota l’evolució a l’NBA, donant lloc així que avui dia qualsevol jugador pugui portar els seus propis dissenys i colors, però a més va revolucionar la forma de vestir de la gent, ja que en tenir diferents colors, va passar a ser part de l’outfit de molts apassionats per la moda.

Clàudia González, Valentina Campuzano, Daniel Egea, Marc Berjano.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s