Moure’s per Barcelona

Aquest 31 de desembre de 2022 va caducar per a tota la gent de 16 anys la T-16. Fins ara havíem estat utilitzant la targeta il·limitada de cost gratuït i finalment, amb el començament d’aquest any, ens hem quedat sense una manera de viatjar tan fàcilment, per tant n’hem de buscar una altra.

Ara mateix, com a primera opció se’ns pot venir al cap la T- Casual, una targeta unipersonal de 10 viatges pensada per a gent que no fa un ús freqüent del transport públic. El principal problema és el seu cost de 11,35 € cosa que fa que no surti a compte per a gent que no viatja sovint. Una altra opció és la T-Usual (20 €). En aquest cas compta amb viatges il·limitats durant trenta dies. És una opció bastant més viable per a la gent que es mou diàriament en bus o metro i no haver de pagar aquests 11,35 € per només 10 viatges. A més les T-Casual comprades a 2022 han caducat aquest passat 15 de gener, provocant que molts títols s’hagin hagut de llençar sense haver-ne usat tots els viatges, cosa que ha enfadat a molta gent.

Però l’opció que molts segueixen en arribar a aquest punt és començar a fer ús de la T-Jove (40 €). Aquesta targeta compta també amb viatges il·limitats durant tres mesos, a diferència de la T-Casual que és mensual. És la targeta que té la millor relació de preu, a més que justament aquest any s’ha rebaixat. El problema amb el qual ens trobem és que ja no s’imprimeix a cartó com els darrers anys. En canvi, s’ha afegit al pla de la T-Mobilitat. Aquesta targeta és de plàstic rígid i fins i tot compta amb una app pel mòbil. Per aconseguir-la tens dues opcions: si ets major d’edat, tens la possibilitat de sol·licitar-la per la web i la rebràs a casa els dies vinents. Si no ets major de 18, et veus obligat a demanar-la presencialment. Per fer-ho primer has de demanar cita també per la web i anar a un dels punts indicats amb el teu tutor legal per a recollir-la. El problema és que aquests tràmits són molt llargs i sovint se solen complicar;per tant, mentre esperes a rebre la teva T-Jove, has d’utilitzar altres targetes si et mous sovint. Normalment, el que es fa és usar T-Casuals, però no tenen rebaixa de cap mena i tampoc surten a compte. 

Com a solució als diversos problemes del transport urbà hem pensat diferents canvis que podrien fer millorar el seu funcionament. El primer seria que aquestes T-Casual comprades a finals de 2022 no tinguessin data de caducitat, sobretot per la gent que no acostuma a anar cada dia en transport públic. Seguint amb la T-Casual, considerem necessària una rebaixa de preu d’aquest títol. L’última idea és millorar el tràmit de la T-Mobilitat, per exemple en el cas dels menors de 18 fent-lo tot directament virtual i que al cap de pocs dies ja puguis utilitzar la targeta. Per a finalitzar recomanem demanar cita amb molta antelació per a disminuir temps i costos.

Marc Gracía, Tomás Castro, Montse Barneo i Tània Bragulat

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s