Xerrada de reproducció assistida

El 26 de novembre ha vingut el Dr. Daniel, de la clínica Eugin, i ha parlat sobre la reproducció assistida als alumnes de 4t ESO i 1r BATX. de biologia.

Amb la xarrada hem pogut veure que hi ha molts procediments i proves per poder dur a terme una reproducció assistida. Abans de començar la reproducció assistida es fan un seguit de proves, tant a la dona com a l’home. En la dona es fan proves de sang, hormones, trompes de Fal·lopi, ovaris, etc., mentre que en el cas dels homes es fa una prova de semen i d’espermatozoides.

Es poden utilitzar els òvuls d’una donant (banc d’oòcits) o els espermatozoides (banc de semen), depenent del problema de la parella.

Hi ha dues tècniques per fecundar:

  • La inseminació, que consisteix a crear les condicions idònies dintre de l’aparell reproductor de la dona mitjançant medicaments. Després s’introdueixen els espermatozoides prèviament seleccionats perquè no tinguin cap problema.
  • La  fecundació in vitro, que consisteix a estimular la producció d’òvuls de la dona i extreure’ls, posteriorment. S’analitza si hi ha alguna anomalia als òvuls i es fecunden artificialment al laboratori, a on es van desenvolupant en una incubadora durant uns dies, mentre se’ls van fent proves per controlar el seu desenvolupament. Després se selecciona el que estigui més ben desenvolupat i viable i s’introdueix a l’úter de la dona.

La fecundació en el laboratori es pot dur a terme de dues formes:

  • La  fecundació in vitro clàssica que consisteix a posar els espermatozoides al voltant del òvul i que el fecundin de forma «natural».
  • A la tècnica ICSI (Intra Cytoplasmic Sperm Injection) s’injecta directament un espermatozoide dintre d’un òvul. Això es fa amb diferents òvuls, per assegurar que el procés tingui èxit.

Fet per: Andrea Izaguirre, Aina Carulla, Tomás Heredia i Martí Gil.

Curs: 1r de Batxillerat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s