Taller d’economia: Economia pel futur

Què passaria si les decisions personals en l’àmbit econòmic de cadascú es posessin en dubte i es veiés que el que sembla la sortida indicada sembla estar enverinada? Aquest passat dijous vint-i-sis d’aquest mes Thiago Santos, director del departament de Recursos Humans de l’empresa eCooltra, ha conduït una xerrada amb els alumnes d’economia de 4t de l’ESO i 1r de Batxillerat on s’ha parlat de diferents conceptes i situacions de l’àmbit de l’economia.

Primerament, per posar als alumnes en situació, ha definit el concepte de necessitat i de recursos i la relació que existeix entre ells. Seguidament ha exposat les principals necessitats humanes en la piràmide de Maslow, on els alumnes s’han quedat sorpresos del fet que molts estats basen les seves prioritats en aquesta piràmide. Ja més endavant, el Thiago ha posat a prova la seva capacitat  de deducció i anàlisi a través de diferents situacions. La més enganyosa, triar entre que els hi donessin cinc-cents euros al moment o que els hi donessin cinc mil dintre de dos anys. Sense cap mena de dubte, els alumnes han triat la segona opció, ja que tot i haver d’esperar al final els hi donaven una quantitat més gran de diners. No obstant això, el parany es troba que el valor de l’euro dins de dos anys és incert i podria devaluar-se enormement en aquest període de temps mentre que els cinc-cents euros l’endemà seguiran valent el mateix. Després, ha repetit la pregunta i tot i que molts estudiants han mantingut les mans aixecades molts altres han dubtat entre quina opció triar.

D’altra banda, també ha parlat als alumnes de la resolució de problemes de caràcter econòmic com ara el repartiment dels “Fondos Generales del Estado”, com una família pot arribar a finals de més o fins i tot què fer un diumenge! Ho ha fet a través de les necessitats dels afectats i dels recursos dels quals disposaven. Després de debatre s’ha arribat a la conclusió que fins i tot la més petita decisió requereix premeditació i s’han de tenir en compte molts factors. Per últim, el Thiago els hi ha explicat als alumnes què és el CV, què s’hi ha d’incloure i què és el que busquen les empreses en els seus treballadors.

A continuació de la xerrada s’ha entrevistat a diferents alumnes dels dos cursos. En aquestes entrevistes, tots han defensat que la xerrada els hi ha sigut útil per obrir-los els ulls i veure que saber economia els pot beneficiar enormement en el futur a l’hora de buscar feina.

Paral·lelament, els alumnes han recomanat que aquest taller es pugui repetir per als futurs alumnes durant els pròxims anys i han agraït l’esforç que ha realitzat en preparar aquesta xerrada per a nosaltres.

Fet per: Andrea Izaguirre, Aina Carulla, Tomás Heredia i Martí Gil.

Curs: 1r de Batxillerat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s