Monòleg Científic Big Van

Avui, 26 de novembre, tots els alumnes de 2n d’ESO a 2n de Batxillerat hem tingut la gran oportunitat d’escoltar un monòleg científic en format virtual fet per: Big Van (sí, com la sèrie, però amb “v”). No només ha sigut entretingut i dinàmic… També ha sigut divertit i ens va donar un nou punt de vista sobre que és la ciència i com la fem servir durant el nostre dia a dia.

Tots els membres de Big Van han fet el seu màxim esforç per fer l’hora i mitja que hem dedicat a aquesta activitat fos inoblidable.

A més, no ha sigut un monòleg normal (no només parlaven ells), sinó que han interactuat amb nosaltres en tot moment. Ens han donat l’oportunitat d’enviar fotos, preguntes, comentaris… mitjançant xarxes socials, el xat del Zoom… més que un monòleg en solitari semblava un diàleg entre ells i nosaltres. Ens han fet sentir part del monòleg en tot moment.

Durant aquesta estona hem perdut el compte dels acudits fets, les anècdotes, dates, curiositats… i altres coses que només han augmentat les nostres ganes d’aprendre.

A l’àmbit científic, hem descobert moltíssimes coses i pensem que hem sortit d’aquella xerrada amb la ment més oberta i amb un nou punt de vista sobre la ciència. Moltes vegades, la gent pensa que el fet de ser científic significa que ets avorrit i passes tot el dia en mig de papers i experiments o que ser “friki” és una cosa per avergonyir-se. Però avui hem confirmat que això no és així. La ciència pot ser divertida i interessant (igual que els científics) i ser “friki” no és dolent.

Com a curiositat, la nostra part preferida ha sigut (a més de les divertides reaccions dels creadors d’aquest monòleg): quan han fet referència a Leticia Sabater (en relació amb la tecnologia 5G). Això només demostra les seves capacitats per muntar dues coses que un principi, no tenen res a veure i per tant, trobem creativitat i capacitat d’improvisar al moment (sobretot si tenim en compte el petit rap científic que han fet).

Per acabar, han respost totes les nostres preguntes i les van comentar, a més d’ensenyar les fotos i missatges que els hi hem enviat. Això sí, tenint molta paciència per explicar tots els conceptes de forma senzilla.

En conclusió, ha sigut una gran experiència, divertida i entretinguda. Que sense dubte, si tinguéssim l’oportunitat de repetir, ho faríem. Segur que ha sigut una experiència fantàstica per tots aquells que es volen dedicar a la ciència, com aquells que no.

Fet per: Andrea Izaguirre, Aina Carulla, Tomás Heredia i Martí Gil.

Curs: 1r de Batxillerat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s