Bacteris que s’alimenten de CO2

Uns científics d’Israel han trobat la manera de fer que un bacteri sigui capaç d’alimentar-se de diòxid de carboni (CO2), així ajudaríem molt a combatre el canvi climàtic.

Després de més d’una dècada d’investigació en el laboratori del professor Ron Milo van aconseguir que els bacteris renunciessin al sucre i a tots els aliments sòlids normals.

“El nostre laboratori va ser el primer a perseguir la idea de canviar la dieta d’un heteròtrof normal (un que menja substàncies orgàniques) per convertir-lo en autotrofisme ( ‘viure en l’aire’)”, va puntualitzar Milo en un informe publicat al lloc web de l’Institut i la revista Cell.

Milo destaca que al principi semblava impossible, però hem après vàries lliçons al llarg del camí. Els nostres resultats són un fet molt important per al nostre objectiu d’aplicacions científiques eficients i ecològiques.

Segons els científics la investigació tractava en reprogramar els bacteris E.Coli, els quals s’alimentaven a base de sucres i alliberaven diòxid de carboni. Van aconseguir invertir aquest procés i que a partir d’aquest compost químic que ens envolta produïssin el sucre que necessiten.

Assenyalen que en vàries etapes els bacteris s’alimentaven d’una quantitat menor de sucre i més diòxid de carboni, els investigadors pensen que la implementació d’aquests bacteris al nostre entorn pot suposar un gran canvi en el nostre medi ambient.

El professor Milo assenyala que altres companyies de biotecnologia que utilitzen cultius cel·lulars per produir productes químics podrien utilitzar el mateix mètode per així contrarestar la quantitat de CO2 que produeixen aquestes.

Aquests bacteris podrien ser implementats en el nostre entorn per a tot el planeta, per exemple es podrien fabricar maons amb aquests bacteris i amb aquests construir les noves edificacions. Si es poguessin implementar en el dia a dia el nivell de CO2 disminuiria dràsticament i ajudaríem al nostre medi ambient.

Fet per: Marcel Barranco.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s