El treball de recerca (Què és? Com ho fem?)

A partir de primer de Batxillerat els alumnes comencen a desenvolupar el Treball de Recerca (TR), que consisteix en comentar de forma exhaustiva i profunda un tema o una pregunta. Escollir el tema adequat, els mètodes d’investigació, els recursos que s’empren i els contactes propers en el camp que s’investiga són parts essencials del Treball de Recerca. Al llarg de tot el treball a cada alumne se l’assignarà un professor que  tingui coneixements referent al tema escollit per tal d’oferir una tutoria adequada sobre el TR podent així ajudar-lo i donant-li indicacions per a poder fer un bon treball de recerca. Tot aquest treball serveix per a que l’alumnat vagi aprenent a recercar, verificar informació i a contactar amb experts d’algun àmbit en específic, fent així que comencin a tenir més coneixements de com funciona i treballar de forma més professional.

No obstant, aquesta tasca es pot convertir en el pitjor malson de l’alumne si no organitza de forma correcte el temps o si no té una visió clara de sobre com desenvolupar-lo. Degut a aquests fets, el passat nou de desembre, el dia en que els alumnes de segon de batxillerat presentaven el seu Treball de Recerca davant del tribunal es va permetre l’assistència virtual dels alumnes de primer de batxillerat per tal de que identifiquin com han de dirigir el seu treball de recerca i quina llargada ha de tenir la seva presentació. D’entre totes n’havien d’escollir tres que s’ajustessin als seus interessos. Paral·lelament també volien que observessin i aprenguessin de la seva presentació pel llenguatge, ja fos verbal o corporal, per saber com actuar en aquest tipus de context.

D’altra banda, un cop els alumnes de primer de batxillerat van triar el tema que volien desenvolupar, van presentar la idea davant del professorat de la majoria d’àmbits: biologia, física, matemàtiques, llengua, esports… en una jornada especial per tal de comentar la seva viabilitat i començar a tantejar el terreny per discernir quins han de ser els primers passos que han de dur a terme per desenvolupar-lo de manera correcta.

De cara al futur han de començar aquesta aventura que els acompanyarà durant tot el curs i l’estiu i des de la revista els desitgem la millor de les sorts i esperem ferventment que compleixen els objectius que s’hagin proposat durant tot el curs i que els hi serveixi de cara a la selectivitat.

Fet per: Martí Gil, Aina Carulla, Tomás Heredia i Andrea Izaguirre.

Curs: 1r de Batxillerat B.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s