Animes educatius

Avui en dia l’anime és un gènere que s’ha popularitzat molt arreu del món, tant que s’ha convertit en un dels gèneres d’animació més consumits del moment, sobrepassant amb diferència a l’animació americana, que havia marcat el lideratge fins aquest moment. Un gran percentatge de la població creu que l‘anime és per gent molt jove i que no té una gran profunditat, però no es podria allunyar més de la realitat, degut a que avarca un gran nombre de temes, tants, que fins i tot s’han desenvolupat animes amb finalitats eductives.  Aquests poden ser emprats en àmbits escolars o estudiantils per a fomentar l’ensenyament.

El primer d’aquests s’anomena Hataraku Saibou (Cells at Work), aquest anime ens ensenyarà com funciona el cos humà al llarg de la vida i com s’enfronta a diversos problemes com virus o ferides i com els soluciona. Apart de tenir una temàtica educativa també té un toc de comèdia i humor fent que sigui molt més agradable per veure i apte per a qualsevol edat. Si es vol tenir una  visió més seria i fosca de com verdaderament es i com funciona l’interior del cos humà hi ha una versió més seria que es diu Cells at Work Black, aquesta perd molt en comèdia però ho tracta tot amb molta més serietat. És una gran alternativa per als estudiants de biologia.

En el segon lloc tenim l’anime de Dr.Stone, el cual es centrarà en la ciència, però principalment en la química i la física. Es donaran situacions i reptes que podran ser superats gràcies als seus coneixements científics. A més, en el procés en que succeeix ens ensenyaran i explicaran molts conceptes d’aquests camps de la ciència. Aquest anime també té un toc humorístic fent que visualitzar-lo sigui un procés divertit i didàctic. L’anime compta amb una historia el qual va des de un món semi primitiu fins a un món modern i també ens ensenyarà algunes dades curioses i interessants sobre la historia de la humanitat i del nostre planeta.

Un últim exemple seria Shokugeki no Soma. Aquest anime tracta principalment d’un cuiner que vol aconseguir quedar el primer en un concurs de cuina al Japó, i narra les seves experiències i dificultats dins de la cuina. No obstant, sempre ho fan des d’un punt de vista surrealista. Ara bé, si que hi ha parts molt educatives que expliquen el funcionament dels diferents estris i electrodomèstics de la cuina i com funcionen, de la mateixa manera que mostren com cuinar adequadament diferents plats de diferents gastronomies.

Com hem pogut observar, l’anime és un gènere que ha vingut per a quedar-se i en comptes de ser vist com una eina dirigida exclusivament per a l’entreteniment, sinó que també pot ser emprada com a eina educativa i així fomentar l’educació des d’un altre punt de vista més entretingut per als alumnes i més innovador per al professorat.

Fet per: Martí Gil, Tomás Heredia, Aina Carulla i Andrea Izaguirre.

Curs: 1r de Batxillerat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s