LLEGIR ÉS CONEIXEMENT

En la secció d’avui us portem un seguit de recomanacions de diverses novel·les juvenils perquè pugueu endinsar-vos en un món diferent i desconnectar del real. Llegir sempre ha estat un repte pels adolescents, però animem que doneu un cop d’ull a aquestes recomanacions, potser et sorprendran!

Hem dividit els diferents llibres segons el seu subgènere:

CIÈNCIA-FICCIÓ:

El joc d’Ender, de Orson Scott Card

La Terra es veu amenaçada per una raça extraterrestre que es comunica telepàticament i considera no tenir res en comú amb els humans, als quals vol destruir. Per vèncer-los és necessari un geni militar, i per això s’ha permès el naixement d’Ender.

Ready player one, de Ernest Cline

Aquesta història succeeix l’any 2044, on un adolescent prefereix mil vegades més estar dins el videojoc d’OASIS que no pas a la vida real. Aquest joc conté una sèrie de pistes i reptes a passar que condueixen a una fortuna. Però no està sol, ja que hi ha milers d’usuaris que competeixen pel mateix trofeu. L’única manera de sobreviure és guanyar; però per fer-ho haurà d’abandonar la seva existència virtual i enfrontar-se a la vida i a l’amor en el món real, del que sempre ha intentat escapar.

AMOR:

Eleanor & Park de Rainbow Rowell

Eleanor és nova a l’institut, la seva vida familiar és un desastre i la seva estranya forma de vestir no l’ajuda a fer amics. I Park és un noi que ha aconseguit fer-se invisible amb les seves samarretes negres, els seus cascs i els seus llibres. Els dos saben que el primer amor mai és per sempre, però estan disposats a intentar-ho. Una novel·la romàntica amb un toc indie per als lectors alternatius.

Todo todo de Nicola Yoonç

Madeline Whittier és al·lèrgica al món exterior. Tan al·lèrgica, de fet, que no ha sortit de casa seva a disset anys. Tot i això, la seva vida transcorre feliç i tranquil·la fins que el noi d’ulls blaus com l’Atlàntic es muda a la casa del costat. L’enamorament sorgeix per missatgeria instantània i va creixent i complicant a través d’una infinitat de converses, anhels, vinyetes, sensacions, il·lustracions, somnis…

POR I INTRIGA:

Ojo de Gato – Gemma Herrero Virto

Després d’una llarga absència, la pintora Elaine Risley torna a Toronto, ciutat on va passar els anys de la seva primera adolescència, per presentar una exposició retrospectiva de la seva obra. Passejar per els antics, i ara transformats carrers de la ciutat, ja complerts els cinquanta anys, i buscar cares conegudes entre les dels vianants revifa en la seva memòria les imatges de la infància.

Desconeguts de David Lozano

Dues vides que es creuen de matinada a través de les xarxes. Dos joves que es lliuren a un misteriós joc: compartir els seus somnis, il·lusions i temors, però no la seva identitat. Aviat faran el següent pas: una cita a cegues. No obstant això, trobar-se amb un desconegut sempre comporta riscos.

REFLEXIÓ:

No està escrit a les estrelles de Joan Green

Hazel Grace Lancaster és una adolescent de 16 anys que té càncer terminal. Ella sap que està morint, ja que passa la seva vida enganxada a un tanc d’oxigen i sotmesa a constants tractaments, el que la porten entrar en una depressió. Per aconseguir animar-la, els seus pares li recomanen assistir a un grup de suport.

Wonder de Raquel Jaramillo Palacio

La trama, que és narrada per diverses persones, se centra en August “Auggie” Pullman, un nen de 10 anys que pateix d’una condició genètica anomenada distosis mandibulofacial que ha deixat la cara deforme. La gent el mira i el jutja pel seu aspecte, però Auggie tracta de no deixar que això l’afecti.

DRAMA:

Les avantatges de ser un marginat, de Stephen Chbosky

Un jove de 15 anys que va a la secundària i que viu diversos accidents lamentables en la seva vida, entre els quals cal destacar el suïcidi del seu millor amic Michael i la mort de la seva tia Helen, quan aquest tenia només 7 anys. Arran d’això, Charlie perd la capacitat de confiar en els seus pares.Enmig d’aquest sentiment de soledat i tristesa, Charlie comença a escriure en cartes tot el que li passa, comptant amb el suport del seu professor de literatura.

El senyor de les mosques de William de Golding

El senyor de les mosques explica la història d’un grup de nens refugiats que després de tenir un accident aeri, naufraguen en una illa. A poc a poc descobreixen que han estat els únics supervivents i que seran ells mateixos els que hauran d’organitzar-se per aconseguir sobreviure.

AVENTURA:

Els 100 de Kass Morgan

Mentre s’enfronten als perills d’aquest món desconegut, els cent tractaran de formar una comunitat, però si volen sobreviure hauran d’aprendre a confiar els uns en els altres i, fins i tot, han de donar a l’amor una segona oportunitat, una altra vegada.

Saga de Harry Potter de JK Rowling

Harry Potter és una sèrie de novel·les fantàstiques que pertanyen a l’univers màgic de l’escriptora britànica JK Rowling. En elles es narren les aventures del jove aprenent de mag Harry i dels seus amics Hermione i Ron durant els anys que transcorren mentre cursen els seus estudis de màgia i encanteris en el famós i prestigiós Col·legi Hogwarts.La trama gira al voltant de la lluita entre Harry Potter i el malvat mag Lord Voldemort, qui va assassinar als pares de Harry en el seu afany de conquistar el món màgic.

Esperem que aquestes recomanacions us hagin servit i hàgiu trobat algun llibre al qual pugueu gaudir de la lectura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s