Tema del mes: 150 anys del Claret

Pel tema del mes, parlarem de les arrels del Claret, de com és a l’actualitat i el que té per endavant. Però per saber com hem arribat fins on som avui en dia, ens hem de remuntar als seus inicis.

Els orígens de la nostra escola

L’any 1871, es va fundar al barri, en el que llavors era la vila de Gràcia, el Col·legi Claret. Tot i això, les seves arrels se situen el juliol del 1849, quan es va fundar la Congregació dels Claretians per Sant Antoni Maria Claret i Clarà. En aquell temps, només hi havia una única escola catòlica d’ensenyament exclusivament  per nois.

L’actualitat al Claret

Actualment, al Col·legi Claret es pot cursar des de P3 fins a segon de batxillerat. És per això, que molts creixen i veuen tota la seva evolució en aquesta escola. Tots aquests canvis també són observats per l’equip docent de l’escola, que destaca per la seva proximitat amb els seus alumnes. Al llarg del recorregut que fem per l’escola, el professorat ens ajuda a donar el màxim de nosaltres mateixos per tal de tenir grans aspiracions i així poder obtenir un futur ple d’oportunitats.

D’altra banda, al Claret, trobem entitats que realitzen les extraescolars. Hi ha l’espai de cultura, que s’encarrega de l’anglès i la música, les extraescolars de l’esportiu Claret (natació sincronitzada, dansa, futbol, arts marcials, gimnàstica rítmica i artística) i, finalment, hi ha les que són pròpies de l’escola (bàsquet, hoquei, patinatge i handbol). Aquests esports permeten que alumnes d’una varietat molt gran d’edats es puguin apuntar. Aquesta variació de gent és el que fa tan interessant dur a terme un esport o qualsevol extraescolar aquí al Claret.

I ara què?

Ara que ja coneixem el passat i el present, enfoquem el nostre punt de vista cap al que està per venir. 

Com a alumnes de primer de batxillerat, ens agradaria acabar aquesta etapa de la millor manera possible. Al mateix temps, també desitgem que el Claret continuï creixent com a escola, i que així els més petits puguin gaudir tal i com ho vam fer nosaltres. 

Volem que el col·legi segueixi mostrant a tots els alumnes el valor de l’aprenentatge diari, de l’esforç i de les ganes de seguir creixent tant com a alumnes i com a persones. Esperem també, que l’escola continuï sent una llar per a  tots nosaltres i per als que vindran.

Finalment agrair a l’equip docent i als pares la col·laboració i esforç que hi posen per continuar amb l’ensenyament d’aquesta escola i les seves tradicions.

Text escrit per: Lucía Aranda, Xènia Berbel, Camila Dova i Jana Martínez, 1r de batxillerat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s