ARRENQUEM EL CURS

Hola a tots i totes, avui us parlaré sobre com ha sigut arrencament d’aquest curs 21-22. Per això els hi hem demanat a quatre persones que escriuen sobre com ha estat aquest inici.

ALEIX PONZ 1r A 16 anys

Hola em dic Aleix Ponz i aquest any començo 1r de Batxillerat. Arrancar el curs és una cosa que acostuma a costar molt. Vens d’una rutina totalment diferent i entrar en aquesta nova dinàmica ens és sempre difícil. Normalment necessitem uns dies o fins i tot setmanes per poder-nos adaptar a aquest nou horari. Venim de l’estiu, d’uns mesos en els quals l’horari era: anar a dormir tard i aixecar-nos tard. Llavors, quan ens diuen que el dia següent a les set del matí ens hem d’aixecar, el que pensem és, quin pal! Però aquest any, a més a més de tot això hi havia un factor que feia que l’inici del curs fos diferent. Començava el Batxillerat amb la incertesa que això em generava. Diversos familiars, amics igent propera, m’havia advertit que és una època molt maca de la vida, però a la vegada molt dura.
Després de la primera setmana, que és d’aquelles que costen de pair, començo a tenir un seguit de pistes del que em trobaré durant els següents mesos.

MARC PALAU 1r A 16 anys

Em dic Marc Palau i aquest any he començat 1r de Batxillerat. A l’inici de curs normalment costa arrencar perquè vens de les vacances i estàs acostumat a anar-te’n a dormir tard. He estat tot l’estiu gaudint d’una bona vida i ara és com si comencés de zero.
Al començament vaig tenir molta incertesa. Ens van comunicar de que venien 17 persones noves al curs i ens vam quedar amb molts nervis i curiositat imaginant-nos qui podia ser.
El primer dia d’escola els professors et donen la benvinguda del curs, ens entreguen l’agenda i l’ horari de classe. Aquestes primeres setmanes m’he trobat molt bé amb el grup de la classe i amb els professors. Per mi és molt important que hi hagi un bon ambient a l’aula per poder seguir les matèries amb un bon ritme de treball.
Ara ens cal posar-nos al dia amb totes les assignatures, fer els dossiers de treball
i començar a comunicar-nos amb tots els companys del grup.

ORIOL JORDANA 1r A 16 anys:
Em dic Oriol i aquest any he començat 1r de Batxillerat. Arrencar un curs nou sempre és un repte, començant per què canvien d’un dia per l’altre la teva rutina i horari, coneixes companys i professors nous i fas assignatures que no havies fet abans. A més, aquest curs encara és un repte més gran ja que la nota de primer i de segon de batxillerat és molt important per poder estudiar el que a cadascú li agrada. S’ha d’estar preparat per treballar diàriament per aprendre i treure bones notes.
Personalment, després de la primera setmana de classe, tot hi que encara no he tingut gaire feina, he vist que el ritme de treball és diferent al de la ESO i que s’ha de treballar més del que he treballant durant els últims 4 anys. Això implica una bona organització per portar el temari al dia.

PAU ORTI 1r A 16 anys:
El primer dia de curs sempre és dur per a tots, canviar radicalment les rutines, despertar-se d’hora, gent nova, matèries noves, etc. La meva família i amics més grans ja em van avisar que el batxillerat és una etapa molt maca i que has de disfrutar-la.Si ets constant amb la feina pots permetre gaudir sense tenir la sensació que et deixes la vida.
Vam entrar per la porta petita del carrer Sicìlia a les 8 del matì, pugem escales fins arribar a la nostra aula on ens està esperant el nostre tutor, el Roger Vilarrubia, professor de socials tant a batxillerat com a l’ESO. Vam passar les primeres 4 hores amb ell. Les primeres dues hores es va limitar a explicar una mica el funcionament de batxillerat (horaris, sortides, etc). A les 10 del matí comença la primera classe que és amb el nostre tutor, fent la matèria d’història contemporània.

Passada la primera hora de classe, a les 11 tots ens pensàvem que sortirem al pati però no, al batxillerat has de sortir del col·legi, fas el pati fora del cole (30 minuts) que els vem dedicar a xerrar entre nosaltres una experiència rara sortir del col·legi només per mitja hora. Al tornar a classe seguim tenint història contemporània amb el tutor cosa que em va sorprende ja que mai havíem fet dos horas seguidas de la mateixa materia. I a les 12:30 la última hora del matí teniem castellà amb un professor que ja havíem tingut cursos anteriors de algunes optatives (cultura clàssica). Es va dedicar a explicar una mica el funcionament de la seva matèria (com tots els professors el primer dia) i acabada la classe marxem tots ja cap a casa i la majoria no tornarem a no ser que fessis francès, si no en feies el dilluns acabes a las 1:30, bona hora de sortida per començar la setmana en la meva opinió.

CONCLUSIÓ

Com podeu veure, els quatre coincidim en que a l’inici de curs és un període de dies que acostuma a costar a tots els estudiants. També estem d’acord en que el batxillerat, és una etapa la qual és bastant dura, però a la vegada bonica.

Text escrit per: Pau Ortí, Marc Palau, Oriol Jordana i Aleix Ponz. 1r Batx

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s