CONVIVÈNCIES 1r de BATXILLERAT

El dijous 16 de setembre del 2021, els alumnes de primer de Batxillerat van anar al Parc de la Ciutadella per realitzar la jornada de convivències. El Parc de la Ciutadella és un dels més grans de Barcelona i fou creat l’any 1872. La glorieta i la cascada monumental són dos dels seus atractius. És bastant proper a un lloc emblemàtic de Barcelona, com és l’Arc del Triomf.

L’activitat va ser dirigida en part per l’empresa Natura i Lleure, i també pels propis professors dels Claret.
Ela alumnes de primer de Batxillerat es van dividir per classes i van fer diferents activitats per a reforçar les relacions del dia a dia a l’aula.

La primera activitat feia referència al lema del curs: Un futur ple d’història, 150 anys.Vam haver de parlar del nostre passat al Claret, i explicar si els nostres pares, cosins, tiets, avis… hi havien anat.
També vam comentar temes del present, ja que als alumnes nous se’ls va fer una entrevista i van haver de dir per què han escollit el Claret com a escola, i se’ls va demanar descriure-la en poques paraules.
En l’apartat de futur, els alumnes van haver de deixar volar la imaginació per comentar com seria l’educació en el Claret en els propers anys.
En la següent activitat ens van dividir en tres grups i vam realitzar diferents proves per a reforçar les relacions del dia a dia dins de l’aula i el treball en equip. Un membre de cada grup agafava un mocador que contenia un paper en el qual indicava quin exercici s’havia de fer: una endevinalla o una prova aleatòria. L’objectiu era aconseguir una adaptació més senzilla per als que han arribat nous aquest curs i reforçar la convivència entre tot el grup/classe.

A continuació us oferim les impressions de tres alumnes nous per saber què els ha semblat aquesta jornada..

Eduard Hernández, 16 anys. 1r de Batxillerat A.
Ha explicat que ell va anar a les convivències sense saber ben bé el que es feia en aquest dia i afirma que les activitats realitzades el van ajudar a integrar-se millor a la classe. Gràcies a això va poder conèixer més gent. En paraules del propi Eduard, “Quan vens d’una altra escola, aquestes activitats t’ajuden a adaptar-te i a sentir-te millor amb el grup”.

Erica Baltar, 15 anys. 1r de Batxillerat B
A l’Erica no li va agradar gaire l’activitat que vam fer, considera que era massa llarga i bastant pausada i també creu que els diferents exercicis que van practicar podien haver sigut més entretinguts. Tot i que no va ser del seu agrat, ens ha explicat que li va servir per parlar amb gent que encara no havia tingut cap tipus de relació i creu que per alguns alumnes sí que els hi pot ser necessària les convivències.

Aroa Martínez, 16 anys. 1r de Batxillerat C.
A l’Aroa li va semblar que era una excursió molt necessària per integrar-se en el grup. Una setmana després, l’Aroa valora l’activitat i afirma que es troba preparada per seguir amb el curs amb persones amb les que ha agafat confiança i de les que segur podrà gaudir durant aquest any.

Aquesta activitat marca l’inici de curs. Tenim moltes ganes de començar i gaudir d’aquesta nova etapa.

TEXT ESCRIT PER: Albert Bonet, Adrià Torres, Roger Antolí, Joan Adell i Eduard Hernández

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s