ARTICLE D’OPINIÓ: LA NOSTRA VISIÓ EN L’OCI NOCTURN A BARCELONA

No és novetat tot el que està passant darrerament durant les nits a Barcelona. Fa poc es van celebrar les festes de la Mercè i això va ser la gota que va fer vessar el got. Avui, volem donar la nostra opinió sobre tot el que està passant aquestes últimes nits a la ciutat que ja mai descansa. 

Després de molt de temps, torna a haver-hi ambient a la nit pels carrers de Barcelona. La gent jove té ganes de sortir i passar-ho bé, volen recuperar tot el temps perdut durant la pandèmia. S’entenen aquestes ganes i és totalment comprensible aquest desig de festa. El jovent volia sortir, però hi havia un problema, l’oci nocturn fins fa poc estava tancat. I intentant trobar i buscant una solució al problema, van decidir fer uns macro-botellons en diferents punts de la ciutat. L’Ajuntament al saber aquesta informació i conscient del que podria passar va avisar els joves. Però de res van servir les recomanacions de l’Ajuntament i dels serveis sanitaris de no fer botellots, de no reunir a grans grups de persones, de racionalitzar la interacció social. La resposta dels joves barcelonins va ser clara: tenim ganes de festa i això pot més que totes les recomanacions.

L’endemà, les dades i les imatges eran impactants, fins a 40.000 persones s’havien reunit a la Plaça Espanya. Els desastres provocats pels joves se’ls hi va anar de les mans, quina necessitat de cremar arbres, tirar faroles, senyals, trencar semàfors, reventar el vidres i fins a 30 detencions relacionades amb robatoris, furts, intimidació… I 39 assistències mèdiques, majoritàriament per intoxicacions etíliques i policontusions.

Nosaltres ens situem en un punt neutre. No trobem bé totes les conseqüències que ha portat aquests macro-botellons i hi hauria d’haver un punt de conscienciació per part dels joves. Però d’altra banda, creiem inútil jutjar el jovent d’avui en dia per aquests actes. El que la gent no entén és que no tots els joves van allà a “liarla parda”, sinó que aquests són un grup minoritari de persones. Nosaltres ho volem comparar amb les manifestacions, on el 98% de persones van allà, es manifesten i tornen cap a casa, sense cap tipus d’incident. I després estan aquest 2%, que ni tan sols volen recolzar la causa la qual es manifesten i l’únic objectiu es veure’s la cara amb la policia. 

Després de tot, és una molt bona notícia  que l’oci nocturn s’hagi obert, això fa que la gent es dispersi en diferents llocs de les ciutats i no quedin tots junts en un lloc concret. Parlant amb els experts, ens fan arribar que hi ha una temor general que el jovent d’avui en dia prefereixi aquest tipus de quedades que no anar a un bar o a una discoteca. I que les conseqüències poden ser pitjors si es continuen fent aquests macro-botellots.  

En conclusió, nosaltres creiem que està bé divertir-se però es pot fer d’altres formes, en grups reduïts i sense causar destrosses. 

NITS I FESTES BELGUES:

Hem tingut la sort de compartir una experiència inoblidable com és l’Erasmus + i vam aprofitar per preguntar com eren les nits allà, quines eren les seves rutines a les nits…

Nosaltres vam preguntar a una noia belga, anomenada Hasse. Primer de tot, una clara diferencia en comparació a Espanya és que pots començar a beure alcohol a partir dels 16 anys. Ens van explicar que el que feien era que quedaven els divendres a la tarda i es reunien la majoria ja sigui en un parc o local. El funcionament de locals i discoteques, és bastant similar el que nosaltres tenim. Tu pagues una entrada que inclou beguda i després allà, si vols més, has de pagar el preu establert de la beguda. Contra més beguda consumeixis, més diners hauràs de pagar. Allà és bastant típic beure bastant cervesa, ja que és una de les begudes que més es consumeixen. 

Marc Palau, Oriol Jordana, Pau Orti i Aleix Ponz, 1r Batxillerat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s