Article: La immigració

El dijous 14 d’octubre del 2021, els alumnes de segon de Batxillerat A vam gaudir d’una xerrada sobre la realitat de les migracions i el refugi, gràcies a una persona de l’equip de la Fundació Migra Studium.

L’objectiu de la xerrada era sensibilitzar i donar a conèixer les causes que porten al fet que una persona hagi de marxar de casa seva i del lloc on ha viscut des que va néixer; per altra banda, també pretenia que ens poguéssim posar a la pell dels immigrants amb les experiències que ens han explicat. Vam aprofundir el concepte d’immigració i les seves causes, així com els principals problemes econòmics i socials que té una persona immigrant. Una de les principals dificultats amb què es troben és tot el procés pel qual han de passar per poder obtenir un passaport espanyol. També hem parlat sobre el punt de vista social i la manera com Europa respon a aquest repte que tenim avui en dia i hem reflexionat sobre possibles vies d’ajuda als immigrants si tots els països es decideixen a cooperar en aquesta bona causa.  

Aquesta activitat també ens afavoria des d’un punt més convivencial, ja que ens han donat a conèixer com hem d’acollir a tothom en una societat tan diversa com la nostra. L’activitat ha estat molt dinàmica gràcies a l’ús d’imatges que ajudaven a la interpretació dels conceptes que explicàvem i l’activitat ha agradat a la majoria de la classe.

Aquesta xerrada ha contribuït a la nostra conscienciació sobre una qüestió de gran actualitat i ens ha ajudat a aclarir-nos les idees sobre la immigració. Com a classe vam estar molt satisfets amb la xerrada i esperem que altres classes tinguin la mateixa oportunitat que nosaltres de gaudir d’aquesta experiència.

Gerard Puente i Thiago Tomassetti, 2n de Batxillerat A.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s