Increment del preu de la gasolina

ÍNDEX:

  1. INTRODUCCIÓ
  2. NOTÍCIES DESTACADES 
  3. ANÀLISIS GRÀFIC
  4. CONCLUSIÓ

Acordant amb el diari; La Vanguardia; podem veure que els preus de gasolina ha incrementat un 37% respecte a l’any passat i el dièsel està a prop del 51%.
Amb els preus de l’última setmana omplir un dipòsit de 55 litres suposaria una despesa de 98,89€.

Aquest fet ha provocat una vaga de transport per temps indefinit des del passat 14 de març del 2022. Aquesta vaga ja ha provocat una gran conseqüència; davant d’aquesta situació plegada de protestes per part de la població, el govern ha proporcionat una ajuda a tots els transportistes de 0,2 €/l per transport, d’aquesta manera el govern ha afluixat 1.000 milions d’euros.

També ha provocat moviment en el govern central, gràcies al diari La vanguardia ho podem veure: ” El secretario general de Facua-Consumidores en Acción, Rubén Sánchez, exigió este viernes al Gobierno central que establezca un “tope” al precio de la gasolina y la luz y la aplicación de un impuesto especial a las grandes compañías petroleras y energéticas.”

Podem analitzar que a mesura dels anys el preu de la gasolina ha anat incrementant, ja que en els últims dos anys hi ha hagut un increment bastant considerable en els preus tant de la gasolina com del gasoil. Actualment el preu de la gasolina és un cèntim més car que el del gasoil.

En franges més generals, la gasolina és un 29,9% més cara que la mateixa setmana del 2021, cosa que es tradueix a pagar 21,2 euros més per omplir el dipòsit. En el cas del gasoil, el preu ha pujat un 34,8% el darrer any, que en diners significa pagar 22,4 euros més per proveir 55 litres.

Com a conclusió traurem una petita opinió nostra. Pensem que l’increment de la gasolina i el gasoil ha causat un patiment a la població. També creiem que aquest increment ha sigut una conseqüència dels conflictes bèl·lics actualment.
Però no tota aquesta pujada és deguda a les tensions bèl·liques a l’est d’Europa. En realitat, els preus dels carburants van començar a tensar-se molt abans perquè, conforme la pandèmia de coronavirus evolucionava i la reactivació econòmica va anar prenent cos, la demanda va créixer molt ràpidament.

Escrit per: Albert Bonet, Pau Bespín, Joan Adell i Eduard Hernández, 1r de Batxillerat.

BIBLIOGRAFIA: 

https://www.lavanguardia.com/motor/20220324/8148412/cinco-productos-puedes-reducir-consumo-combustible-ahorrar-gasolina-diesel-nbs.html

https://www.motorpasion.com/industria/subida-precio-petroleo-se-toma-respiro-incierto-gasolina-sigue-siendo-igual-cara

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s