Saló de l’ensenyament

Del 16 al 20 de març el recinte de Montjuïc va tornar a ser l’aparador més gran de l’oferta formativa per al curs 2022-23 amb la tornada del Saló de l’Ensenyament, organitzat per Fira de Barcelona amb el suport del Departament d’Educació i el de Recerca i Universitats. L’acte va comptar amb la presència de més de 200 expositors que van mostrar les últimes novetats en batxillerat, graus universitaris, educació superior, formació complementària i professional que van facilitar la guia i l’orientació dels estudiants i les seves famílies.

Entre els serveis i les activitats que el saló va oferir en aquesta edició, l’assessorament individualitzat va ser una de les principals apostes. Es tracta d’una àrea formada per 14 professionals de l’àmbit de la psicologia, la pedagogia o la psicopedagogia que es va encarregar d’atendre les consultes dels estudiants per resoldre els dubtes quant a l’elecció d’itineraris i va facilitar informació sobre l’oferta formativa i professional disponible.

Aquest any els estudis relacionats amb les ciències de la salut, l’economia i l’empresa, i les enginyeries han estat alguns dels que han despertat més interès entre nois i noies. Els graus de medicina, psicologia, administració i direcció d’empreses, infermeria o enginyeria informàtica, així com els programes d’àmbits com els videojocs, la ciberseguretat o el medi ambient han estat alguns dels que han rebut més consultes per part dels estudiants. Pel que fa a la Formació Professional, els cicles de matèries com l’administració i les finances, educació infantil, integració social o laboratori clínic i biomèdic.

Els serveis d’orientació habilitats pel Departament d’Educació, el Departament de Recerca i Universitats i el Saló de l’Ensenyament han atès més de 14.000 persones durant els cinc dies.

Es van exhaurir totes les entrades i en total, més de 85.000 joves han visitat el recinte de Montjuïc entre el 16 i 20 de març.

Al Claret els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat vam visitar el Saló de l’Ensenyament amb l’objectiu que poguéssim conèixer en profunditat les característiques i els itineraris de l’oferta acadèmica que hi ha després del Batxillerat. Teníem les entrades a les 12:30 i podíem estar allà fins a les 19:30 investigant i preguntant lliurement en els àmbits que a cadascú més li interessessin.

Fet per: Aleix Ponz, Marc Palau, Pau Ortí i Oriol Jordana, 1r de Batxillerat A.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s