LA LLEGENDA DE SANT JORDINA:

Diu la llegenda que per les terres de Montblanc hi vivia una draga que tenia atemorida a tota la població de la comarca. La draga terrible portava anys devorant persones i ramats sencers de bèsties i cap persona podia viure tranquil.la.
Un dia la reina va decidir buscar una solució al problema. Per poder portar una vida normal havien d’aconseguir que la draga no tingués gana i per això es va decidir que cada dia oferirien a la bèstia una persona escollida a l’atzar. Així la resta de les vilatanes podrien viure tranquil·les, almenys per aquella jornada. La sort va voler que la primera víctima en sacrifici fos el fill de la reina. El jove i bell príncep va entrar en desconsol, però també tot el poble que l’estimava i l’adorava i que varen demanar clemència a la mare de la noia. Però la reina, fidel a les seves decisions, va acceptar el que l’atzar havia marcat i amb tota la seva pena va enviar al seu estimat fill cap a la cova de la draga, per al seu sacrifici. Però de sobte, muntada en una euga blanca, va aparèixer una cavalleressa. El seu nom era Jordina i venia a salvar al Príncep i a tota la població de Montblanc. Va lluitar de la manera més heroica i valenta contra la draga i, finalment, va aconseguir travessar-la amb la seva llarga llança. D’aquesta manera la cavalleressa no només va vèncer la draga, alliberant a tota la població d’aquell horror, sinó que també va salvar al Príncep d’una mort segura.

La reina agraïda va oferir-li al seu gentil fill en matrimoni, però la cavalleressa no va voler acceptar aquell honor. Va agafar la seva euga blanca i va marxar. Al cap d’uns dies, allà on la cavalleressa havia matat a la draga, hi va néixer un roser de flors vermelles, com la sang de la draga vençuda.

Aleix Ponz, Marc Palau, Oriol Jordana i Pau Ortí, 1r de batxillerat A.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s