LA QUARTA TROBADA DEL PROJECTE HEROIS:

El passat dimecres 11 de maig, els alumnes de 1r de Batxillerat i de 1r d’ESO es van trobar per quarta vegada durant el curs. El motiu de la trobada va ser el projecte herois, el qual consisteix que els alumnes de 1r de Batxillerat han de conscienciar als més petits d’algun tema important. En aquest cas, el tema de la trobada va ser les discapacitats físiques.

Es feien diferents grups formats per quatre alumnes de 1r d’ESO i quatre de 1r de Batxillerat. Cada grup de Batxillerat havia d’haver preparat prèviament a classe una sèrie d’activitats, les quals havien de fer amb els més petits. Les activitats més repetides van ser les següents:

-Ens posem tots en un cercle, i ens anem passant la pilota evitant que caigui. No podem moure els peus, si no ens eliminem.

-Posem auriculars a una persona amb la música al màxim. Aquesta persona no sentirà res del que li diguin les altres. Per tant, les altres persones li han de dir una frase, i la persona haurà d’endevinar quina frase és mitjançant llegir els llavis.

-Fem un circuit. Fem 2 equips de 2 persones cadascun. Posem un mocador a 2 persones de 1r d’ESO, i les altres 2 persones han de guiar-los per a completar el circuit. Qui acabi abans el circuit guanya.

Hem decidit fer-li una entrevista a un alumne de 1r de Batxillerat, per veure la seva experiència personal.

Entrevista a alumne de 1r Batxillerat:

Com va anar la quarta trobada del projecte herois? Quina ha estat la teva experiència al llarg del curs amb el programa?

La trobada va anar molt bé, ja que després de 3 trobades ja teníem força confiança i no vam tenir cap problema. La meva experiència en totes les trobades ha estat força bona, tot i que al principi els nois i noies de 1r d’ESO eren bastant vergonyosos i costava fer algunes activitats.

Com creus que la vostra ajuda pot influenciar als estudiants de 1r d’ESO?

En la meva opinió, hi ha certs temes que els alumnes de 1r de Batxillerat tracten millor amb els de 1r d’ESO que els adults. Per tant, nosaltres podem ajudar a conscienciar-los dels diversos problemes que existeixen i a fer-los actuar davant aquests.

Quin tipus d’activitat els hi veu proposar?

Bé, primer de tot els hi vam proposar fer una activitat inicial, la qual fos una mica d’introducció, consistia en un cercle, i anar passant la pilota al primer toc amb la condició que no pots moure les cames, ja que la trobada era de discapacitats físiques. La segona, també relacionada, va consistir en una mini competició que sense moure les cames havies de llençar la pilota i tirar una ampolla. Finalment, vam fer una activitat que consistia en el fet que una persona es posava els auriculars amb la música al màxim, representat que és sorda, i els altres havien de murmurar-li una frase, amb la finalitat que aquest endevinés que li deien.

Recomanes que el projecte es repeteixi els pròxims anys?

Sí, SÍ rotund, ja que hem pogut comunicar-nos amb alumnes més petits, i trobo que en la meva experiència personal m’ha servit de molt aquestes 4 trobades durant el curs, i ho trobo necessari.

Fet per: David Albuixech, Jordi Font, Regí Dièguez i Ferran Vergara / 1r A.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s