XERRADA DAVID BUENO – El cervell desordenat

David Bueno és un neurocientífic i educador que ens va fer una xerrada el dimecres 9 de novembre sobre les transformacions dels seus cervells en una de les etapes més importants de les seves vides, a partir del seu llibre El cervell de l’adolescent (Rosa dels Vents, 2022). El cervell és l’òrgan de pensar, on es generen i gestionen els nostres comportaments. Canvia constantment: tot el que aprenem i les experiències que tenim, i sobretot com les vivim, alteren la seva estructura i, per tant, afecten la manera com ens percebem a nosaltres mateixos i com ens comportem amb les altres persones.

Els adolescents fem coses o tenim actituds que no toquen, a més som molt més emocionals pel fet que el nostre cervell està desenvolupant-se per arribar a ser adults. Aquest pas d’infant a adult, fa que tinguem aquesta manera de ser.

Un moment de canvi crucial és l’adolescència, on resulta essencial trencar els límits que se’ns han imposat per tal de ser creatius. En aquest període s’activen tres zones del cervell: l’amígdala, que s’encarrega de generar emocions, es torna hiperreactiva; l’escorça prefrontal, que modula la reflexivitat i la gestió emocional, pateix un alt grau de reconnexió; i finalment, l’estriat, la zona que s’encarrega de generar recompensa, acull nous estímuls. Comprendre com es construeix i reconstrueix el nostre cervell ens permetrà reflexionar sobre com aprofitar-nos-en per viure amb més plenitud.

Com parlava del cervell dels adolescents, ens vam sentir molt identificats amb les seves paraules. Per exemple, ens va fer una comparació que el nostre cervell és igual que la nostra habitació, desordenada. Va ser una xerrada molt instructiva i molt dinàmica, ja que en David va interactuar amb el públic, permetent-nos fer-li preguntes sobre el tema.

Ada Calvo, Elisabeth Mesa, Montse Barneo, Sara Cervera i Tània Bragulat.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s