Bioplàstics: la clau contra el canvi climàtic

A mesura que el plàstic s’acumula en els nostres oceans i rius, s’ha tornat fonamental que reduïm el nostre consum i busquem alternatives més netes i biodegradables. Els bioplàstics són un tipus de materials biodegradables que es descomponen molt més ràpid que el plàstic sintètic (al mateix ritme que el paper) però que tenen les mateixes propietats que el plàstic sintètic. 

Per fabricar plàstics biodegradables s’utilitza principalment el midó, que s’extreu del blat o de la patata. Després s’utilitzen uns microorganismes que ho transformen en una molècula més petita que serveix per a l’elaboració de cadenes polimèriques d’àcid polilàctic (PLA). La unió de cadenes de PLA dóna lloc a la làmina de plàstic biodegradable que serveix per a l’elaboració de nombrosos productes plàstics no contaminants. Un altre dels principals ingredients utilitzats és un adhesiu a base de soja que ajuda a reduir les emissions de diòxid de carboni i la temperatura de fusió durant la producció.

  • Envasos ecològics
  • Bosses 
  • Coberts (forquilles, ganivets, culleres, gots, etc..)
  • Palletes de beure refrescos
  • Ampolles d’aigua
  • Etc.
Els bioplàstics agafen empenta - MeteoMauri

Encara que fins ara els bioplàstics s’han limitat a productes d’un sol ús i bosses d’escombraries, amb més investigació, sens dubte, es podran trobar més productes fabricats amb plàstics biodegradables en el futur.

Fet per: Marti Ferrer, Jan Sobrino i Marti Spijker.

Curs: 1r de Batxillerat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s