Bioplàstics: la clau contra el canvi climàtic

A mesura que el plàstic s’acumula en els nostres oceans i rius, s’ha tornat fonamental que reduïm el nostre consum i busquem alternatives més netes i biodegradables. Els bioplàstics són un tipus de materials biodegradables que es descomponen molt més ràpid que el plàstic sintètic (al mateix ritme que el paper) però que tenen les mateixes propietats que el plàstic sintètic. 

Per fabricar plàstics biodegradables s’utilitza principalment el midó, que s’extreu del blat o de la patata. Després s’utilitzen uns microorganismes que ho transformen en una molècula més petita que serveix per a l’elaboració de cadenes polimèriques d’àcid polilàctic (PLA). La unió de cadenes de PLA dóna lloc a la làmina de plàstic biodegradable que serveix per a l’elaboració de nombrosos productes plàstics no contaminants. Un altre dels principals ingredients utilitzats és un adhesiu a base de soja que ajuda a reduir les emissions de diòxid de carboni i la temperatura de fusió durant la producció.

  • Envasos ecològics
  • Bosses 
  • Coberts (forquilles, ganivets, culleres, gots, etc..)
  • Palletes de beure refrescos
  • Ampolles d’aigua
  • Etc.
Els bioplàstics agafen empenta - MeteoMauri

Encara que fins ara els bioplàstics s’han limitat a productes d’un sol ús i bosses d’escombraries, amb més investigació, sens dubte, es podran trobar més productes fabricats amb plàstics biodegradables en el futur.

Fet per: Marti Ferrer, Jan Sobrino i Marti Spijker.

Curs: 1r de Batxillerat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s